Kan forhindre minst 1000 hjerneslag i året: Slik vil de hjertesjekke alle over 65 år

Hjerteflimmer trenger ikke gi noen symptomer, men risikoen for hjerneslag øker dramatisk. Nå vil eksperter ha et nasjonalt screeningprogram.

HJEMMEMÅLING: Det krever ikke lenger avansert utstyr å stille diagnosen hjerteflimmer. En tommel-EKG kan enkelt brukes hjemme, og finnes også som utstyr til smarttelefoner.
HJEMMEMÅLING: Det krever ikke lenger avansert utstyr å stille diagnosen hjerteflimmer. En tommel-EKG kan enkelt brukes hjemme, og finnes også som utstyr til smarttelefoner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

150 000 nordmenn er anslått å ha hjerteflimmer, eller atrieflimmer. Tilstanden er vanligere jo eldre vi blir, og rundt 50000 har hjerteflimmer uten å vite det. Ved flimmer pumper hjertet uregelmessig, slik at forkammeret ikke tømmes ordentlig. Dette øker risikoen for blodpropp, som kan vandre opp til hjernen og gi hjerneslag. Hjerteflimmer gir fem ganger økt risiko for slag.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer