Du leser nå Dagbladet Pluss
HJEMMEMÅLING: Det krever ikke lenger avansert utstyr å stille diagnosen hjerteflimmer. En tommel-EKG kan enkelt brukes hjemme, og finnes også som utstyr til smarttelefoner.
HJEMMEMÅLING: Det krever ikke lenger avansert utstyr å stille diagnosen hjerteflimmer. En tommel-EKG kan enkelt brukes hjemme, og finnes også som utstyr til smarttelefoner. Vis mer

Kan forhindre minst 1000 hjerneslag i året: Slik vil de hjertesjekke alle over 65 år

Hjerteflimmer trenger ikke gi noen symptomer, men risikoen for hjerneslag øker dramatisk. Nå vil eksperter ha et nasjonalt screeningprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

150 000 nordmenn er anslått å ha hjerteflimmer, eller atrieflimmer. Tilstanden er vanligere jo eldre vi blir, og rundt 50000 har hjerteflimmer uten å vite det. Ved flimmer pumper hjertet uregelmessig, slik at forkammeret ikke tømmes ordentlig. Dette øker risikoen for blodpropp, som kan vandre opp til hjernen og gi hjerneslag. Hjerteflimmer gir fem ganger økt risiko for slag.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer