Kan Golf-konkurrenten bli Årets Bil 2014?

Vi har testet Skoda Rapid Spaceback, en av Årets Bil-kandidatene.

RENE LINJER: "Clean" er ordet. Skoda Rapid Spaceback virker godt sammenskrudd, funksjonaliteten er upåklagelig og ergonomien god. Her har du oversikt. Men materialkvaliteten henger ikke med - her skiller Skoda seg negativt ut fra Volkswagen. Foto: KNUT MOBERG/DINSIDE.NO
RENE LINJER: "Clean" er ordet. Skoda Rapid Spaceback virker godt sammenskrudd, funksjonaliteten er upåklagelig og ergonomien god. Her har du oversikt. Men materialkvaliteten henger ikke med - her skiller Skoda seg negativt ut fra Volkswagen. Foto: KNUT MOBERG/DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les alt om Årets Bil her!

Vi har nettopp hatt en hyggelig Skoda-opplevelse: For første gang har vi kjørt en tsjekkisk konkurrent til VW Golf, som du kan lese test av her.

Vi var på forhånd spente på hva Skoda kunne diske opp med i denne klassen, og etter par dager med forskjellige versjoner av nye Skoda Rapid Spaceback er vi imponert - også av prisen: i Norge vil den ikke koste mer enn fra 200.000 og opp til 265.000 kroner.

Skoda hadde lenge et relativt begrenset modellutvalg, og støttet seg i mange år hovedsaklig på Octavia, og til en viss grad Fabia. De senere årene er tilbudet blitt betraktelig mer variert, med både en etterhvert godtselgende storbil (Superb), en kompakt folke-SUV (Yeti), samt minibilen Citigo og familiefrakteren Roomster.

I fjor kom den sedanlignende kombikupéen Rapid, som det ble plass til i modellspekteret da Octavia vokste betydelig med nyeste generasjon.

Golf-konkurrent Men det manglet en relativt vesentlig aktør i dette bildet, nemlig en direkte konkurrent til kompaktkombier som Golf, Auris og Focus. Nå er også det "tabuet" brutt. Bilen vi har vært og kjørt plasserer seg nemlig midt i "Golf-klassen". Vi omtalte den første gang i forbindelse med bilutstillingen i Frankfurt for en drøy måned siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer