Kan ha krevd inn flere millioner for mye: Derfor bør du klage på boligskatten

Øistein Dalby (67) eier en tomannsbolig i Oslo og har krav på dobbelt bunnfradrag når eiendomsskatt skal beregnes. Det har han ikke fått.

OPPGITT: Øistein Dalby og kona har bodd i tomannsboligen på Grefsen i Oslo i 31 år og har betalt for mye eiendomsskatt siden skatten ble innført i Oslo i 2016. Han har sendt klage til kommunen, og purret flere ganger, men må fortsette å betale inn det samme beløpet inntil kommunen har behandlet klagen.
OPPGITT: Øistein Dalby og kona har bodd i tomannsboligen på Grefsen i Oslo i 31 år og har betalt for mye eiendomsskatt siden skatten ble innført i Oslo i 2016. Han har sendt klage til kommunen, og purret flere ganger, men må fortsette å betale inn det samme beløpet inntil kommunen har behandlet klagen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kona og jeg betaler cirka 3000 kroner i eiendomsskatt i kvartalet, 12000 kroner i året. Boligen vår er registrert som en tomannsbolig, men vi har bare fått ett bunnfradrag. Vi hadde ikke anelse om at vi hele tiden har betalt skatt ut fra av et høyere grunnlag enn vi skulle ha gjort, sier Øistein Dalby.

I fjor sendte Norsk Familieøkonomi inn klager på vegne av over 3200 boligeiere i Oslo kommune som kan ha betalt for mye i eiendomsskatt, deriblant Dalby.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer