Kan ha krevd inn flere millioner for mye: Derfor bør du klage på boligskatten

Øistein Dalby (67) eier en tomannsbolig i Oslo og har krav på dobbelt bunnfradrag når eiendomsskatt skal beregnes. Det har han ikke fått.

OPPGITT: Øistein Dalby og kona har bodd i tomannsboligen på Grefsen i Oslo i 31 år og har betalt for mye eiendomsskatt siden skatten ble innført i Oslo i 2016. Han har sendt klage til kommunen, og purret flere ganger, men må fortsette å betale inn det samme beløpet inntil kommunen har behandlet klagen.
OPPGITT: Øistein Dalby og kona har bodd i tomannsboligen på Grefsen i Oslo i 31 år og har betalt for mye eiendomsskatt siden skatten ble innført i Oslo i 2016. Han har sendt klage til kommunen, og purret flere ganger, men må fortsette å betale inn det samme beløpet inntil kommunen har behandlet klagen. Vis mer
Publisert

- Kona og jeg betaler cirka 3000 kroner i eiendomsskatt i kvartalet, 12000 kroner i året. Boligen vår er registrert som en tomannsbolig, men vi har bare fått ett bunnfradrag. Vi hadde ikke anelse om at vi hele tiden har betalt skatt ut fra av et høyere grunnlag enn vi skulle ha gjort, sier Øistein Dalby.

I fjor sendte Norsk Familieøkonomi inn klager på vegne av over 3200 boligeiere i Oslo kommune som kan ha betalt for mye i eiendomsskatt, deriblant Dalby.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer