OPPGITT: Øistein Dalby og kona har bodd i tomannsboligen på Grefsen i Oslo i 31 år og har betalt for mye eiendomsskatt siden skatten ble innført i Oslo i 2016. Han har sendt klage til kommunen, og purret flere ganger, men må fortsette å betale inn det samme beløpet inntil kommunen har behandlet klagen.
OPPGITT: Øistein Dalby og kona har bodd i tomannsboligen på Grefsen i Oslo i 31 år og har betalt for mye eiendomsskatt siden skatten ble innført i Oslo i 2016. Han har sendt klage til kommunen, og purret flere ganger, men må fortsette å betale inn det samme beløpet inntil kommunen har behandlet klagen.Vis mer

Kan ha krevd inn flere millioner for mye: Derfor bør du klage på boligskatten

Øistein Dalby (67) eier en tomannsbolig i Oslo og har krav på dobbelt bunnfradrag når eiendomsskatt skal beregnes. Det har han ikke fått.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Kona og jeg betaler cirka 3000 kroner i eiendomsskatt i kvartalet, 12000 kroner i året. Boligen vår er registrert som en tomannsbolig, men vi har bare fått ett bunnfradrag. Vi hadde ikke anelse om at vi hele tiden har betalt skatt ut fra av et høyere grunnlag enn vi skulle ha gjort, sier Øistein Dalby.

I fjor sendte Norsk Familieøkonomi inn klager på vegne av over 3200 boligeiere i Oslo kommune som kan ha betalt for mye i eiendomsskatt, deriblant Dalby.

Høyere grunnlag

–I enkelte tilfeller er det blitt tilbakebetalt eller avregnet inntil 20000 kroner. Selv om boligen har en høy verdi, har man ikke nødvendigvis god råd. Eiendomsskatten gjør et stort innhugg i manges økonomi, og da er det viktig at de ikke betaler mer enn de skal, sier Eva Sørmo, forbrukerøkonom i Norsk Familieøkonomi.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn