TORP: Norwegian vil fra 5. november frakte nordmenn til Malaga fra Sandefjord lufthavn Torp. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TORP: Norwegian vil fra 5. november frakte nordmenn til Malaga fra Sandefjord lufthavn Torp. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIXVis mer

- Kan ikke utelukke at det kommer flere avganger

Norwegian utvider fra Torp.

(Dagbladet): Flyselskapet Norwegian utvider fra Torp ved Sandefjord, når de fra 5. november åpner en ny rute for solhungrige nordmenn mellom Torp og Malaga.

- Vi har allerede flydd fra Torp til Alicante i ett år. God etterspørsel i markedet etter den type avganger er årsaken til at vi nå utvider med et tilbud til Malaga, sier kommersiell direktør i Norwegian Daniel Skjeldam til Dagbladet.

Forsvinner fra Rygge I forrige uke ble det kjent at Norwegian slutter å fly fra Rygge fra og med januar 2012.

Innenriksrutene mellom Rygge og Bergen og mellom Rygge og Trondheim flys til og med 2. januar, mens utenlandsrutene opphører i månedsskiftet mellom oktober og november.

- Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012, skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, sa Skjeldam i en pressemelding da.

Til Dagbladet sier direktøren at avgangene som forsvinner fra Rygge flyttes over til Gardermoen i stedet.

Bytter base Ifølge Aftenposten er det ikke tilfeldig at selskapet lanserer en ny rute til Malaga. Rutene til Costa del Sol er blant selskapets mest etterspurte utenlandsruter.

Ruten til Malaga skal gå hver lørdag ettermiddag.

I dag har Ryanair rute mellom Torp og Malaga, men denne opphører i vinter. Ryanair, som bygde seg opp i Norge nettopp i Sandefjord, har i stedet valgt å legge sin norske base på Rygge og har trappet ned på Torp.

Ekspansiv fase Malaga skal være bare den første av flere utenriksruter som Norwegian kommer med fra Torp framover, skriver Aftenposten. Så snart selskapet har avtale med de aktuelle flyplassene vil nye ruter bli presentert, ifølge avisa.

- Vi ser hele tiden etter å ekspandere, og vi får stadig inn nye flymaskiner, så det er klart at det kan komme flere destinasjoner. Vi er i en ekspansiv fase, sier presse- og informasjonsansvarlig Åsa Larsson til VG Nett.

Kortene tett til brystet Norwegians kommersielle direktør Daniel Skjeldam holder likevel kortene tett til brystet. Han vil ikke gi noen kommentar til hva nordmenn kan vente seg av ytterlige utvidelser fra Torp:

- Vi har blitt godt mottatt av nærmiljøet, og vi har lenge hatt, og har kontinuerlig, en god dialog med Sandefjord lufthavn Torp. Så vil tida vise om det blir noe mer fra Torp eller ikke, sier han.

Utelukker ikke utvidelse Skjeldam mener selskapet i utgangspunktet klarer seg godt med de to rutene de nå vil få fra Torp, og det er ingen automatikk i at det blir ytterligere avganger fra Vestfold-flyplassen.

- Men jeg kan heller ikke utelukke at det kommer flere avganger, sier han.

At tilbudet til Malaga og Alicante går godt, og fortsatt god dialog med flyplassen, vil være avgjørende for en eventuell utvidelse, forklarer han.