- Kan ikke vi få lov til å ha isen i fred heller?

Vi har smakt på den nye frukt- og grønnsaksisen fra Hennig Olsen, og meningene er delte.

SUNT OG GREIT: Smooth-is er kanskje sunnere enn vanlig saftis, men den er ikke bedre. Flere av testerne ville likevel kjøpt den igjen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SUNT OG GREIT: Smooth-is er kanskje sunnere enn vanlig saftis, men den er ikke bedre. Flere av testerne ville likevel kjøpt den igjen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Da vi testet årets pinneisnyheter tidligere i vår kom Hakkebakkeskogen vaniljeis med appelsin og gulrot eller jordbær og rødbete på en hederlig andreplass.

«Isen både ser fristende ut, og smaker friskt og godt. Kombinasjonen av fløteis med god konsistens, og det friske overtrekket, er veldig vellykket. Pluss for at isen har fruktsmak hele veien nedover,» konkluderte testsmakerne.

Nå har Hennig Olsen tatt grønnsaker-i-isen et skritt videre og lanserer Smoothis, en frukt- og grønnsaksis som kun inneholder frukt, grønnsaker og bær.

Dette er godt nytt for noen. Det er rett og slett en liten frossen dose frukt og grønt, som du kan spise med god samvittighet.

Vi har smakt på den nye isen, og meningene er delte.

- Kan ikke vi få lov til å ha isen i fred heller? Smoothis skal være et sunt alternativ til saftis, og det er det ingen tvil om.

- Du smaker at dette er sunnere enn annen is. Da smaker det også dårligere enn mye annen is, sier en litt skuffet smakstester. - Det er nesten som å spise frossent syltetøy: Ikke spesielt godt, men ikke spesielt vondt, heller.

Men der noen synes at is skal være noe man koser seg med, og skulle ønske at produsentene ikke presenterte oss for alternativer som gjør at man kan få dårlig samvittighet av å velge god fløteiskrem, setter andre stor pris på at det nå er sunnere alternativer tilgjengelig.

- Jeg pleier bare å unne meg en is av og til, og med denne kommer jeg kanskje til å unne meg det oftere.

Blant dem som ikke blir provosert av at også iskrem skal komme i en sunn versjon, ville alle kjøpt den igjen - nettopp fordi den er sunn.

Det er også trygt å vite at ingrediensene i isen er naturlige, i motsetning til det som ofte er tilfelle. Visste du for eksempel at det sjelden er vanilje i vaniljeis eller pistasjnøtter i pistasjis? Fem ting du bør vite om isen du spiser i sommer

Barneiskrem? Selv om det er sunt og inneholder kun frukt og grønt, mangler det noe på smaken. Ingen synes det er usmak på isen, men den hadde hatt veldig godt av noe syrlig som kunne løfte smaken til et friskere nivå.

- Hvor er den gode frukten? Det syrlige? Sitron? Lime? Mynte?
- Smaken er litt tung og forsvinner veldig fort.

FLERE ISNYHETER: Dinside har tidligere testet flere av årets pinneisnyheter. Se hvilken is som var best, og hvilke du godt kan la bli liggende i isdisken.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FLERE ISNYHETER: Dinside har tidligere testet flere av årets pinneisnyheter. Se hvilken is som var best, og hvilke du godt kan la bli liggende i isdisken. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Det blir rett og slett litt kjedelig. Likevel er det en iskrem man kan gi barna med god samvittighet. Og de vil kanskje ikke tenke over at det ikke er like søtt som saftis kan være.

Et par av oss sliter også med å spise opp isen. Ikke fordi den ikke er god, men fordi den rett og slett er veldig mettende.

Gleder oss til fortsettelsen Konseptet er likevel godt, og isen får pluss for å være laget av kun sunne ingredisener. Med noen små justeringer kunne den blitt en vinner i sommervarmen for dem som ønsker et sunnere alternativ.

Gitt at poenget er å gi et sunnere alternativ, med kun ren frukt- og grønnsaksjuice, har vi valgt å legge det til grunn for vurderingen, og vi landet på terningkast 4.

- Det er et hederlig forsøk, men jeg håper den neste blir bedre.

Enn så lenge, er de fleste enige om at har du muligheten til det, lag heller smoothies med frukt og bær du liker, og frys den ned.

Se også: Sunn og enkel fruktis du lager selv

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

GODT ALTERNATIV: Vi håper Smoothis 2.0 blir litt friskere, men enn så lenge er det et greit alternativ når man har lyst på noe søtt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GODT ALTERNATIV: Vi håper Smoothis 2.0 blir litt friskere, men enn så lenge er det et greit alternativ når man har lyst på noe søtt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer