THAILAND: Koh Poda utenfor Krabi lokker med kritthvite strender og blått hav. Men det kan være like greit å drøye litt med å reise hit mens barna er veldig små, mener Dagbladets reiseekspert og redaktør i Reiselyst, Torild Moland. Arkivfoto: OLE C.H. THOMASSEN
THAILAND: Koh Poda utenfor Krabi lokker med kritthvite strender og blått hav. Men det kan være like greit å drøye litt med å reise hit mens barna er veldig små, mener Dagbladets reiseekspert og redaktør i Reiselyst, Torild Moland. Arkivfoto: OLE C.H. THOMASSENVis mer

- Kan jo spørre seg hvorfor man må reise så langt med et så lite barn

Dra heller til Kanariøyene, råder Dagbladets reiseekspert.

(Dagbladet):• Send inn dine spørsmål til Dagbladets reiseeksperter.

For en drøy uke siden svarte Dagbladets reiseekspert på hvor tidlig det er forsvarlig å ha med nyfødte på flyet.

Men hva med målet for turen - er alle destinasjoner egnet for de aller minste? En av dem som lurer på det er Unni:

- Hvor trygt er det å ta med en baby på fire måneder til Krabi i Thailand? spør hun i en e-post.

Tidsforskjell Dagbladets reiseekspert, redaktør i Reiselyst Torild Moland, går ut fra at Unni er bekymret for sykdommer og ikke for sikkerheten:

- Thaier er buddhister, de elsker barn og jeg vil si at babyen i utgangspunktet er like trygg der som her hjemme, sier hun.

Hvordan det går å ta med seg et spedbarn så langt kommer også an på barnet, mener Dagbladets reiseekspert.

For eksempel at det er seks timer tidsforskjell, noe det kan være vanskelig for et lite barn med søvnproblemer å omstille seg til.

- Men jeg kjenner flere som har tatt pappapermisjon i Thailand uten de minste problemer, sier hun.

Viktig med skygge Skal man ha med små barn så langt, er det også viktig å tenke på heten og å holde barnet i skyggen store deler av dagen, forteller Moland.

- Kan jo spørre seg hvorfor man må reise så langt med et så lite barn

Det er også dårlig utvalg av erstatningsmelk og bleier i Thailand, så ta med det du trenger hjemmefra, råder hun.

Heller Kanariøyene - Når det er sagt, kan man jo spørre seg hvorfor man må reise så langt med et så lite barn, sier Moland og fortsetter:

- En baby på fire måneder er ikke vaksinert mot difteri, stivkrampe, polio og hepatitt A - vaksiner man bør ha ved reiser i land som Thailand, sier hun, og anbefaler Kanariøyene i stedet.

Der er det både godt og varm, og ikke minst en enklere og kortere reisevei.

- Jeg, som tar med meg barna over hele verden nå og har gjort det siden de var to år, valgte faktisk ikke å reise langt mens de var spedbarn. Men som sagt, mange gjør det med hell, sier redaktøren.

Sommerferie i Thailand Neste leser ut er Timo. Han har også tenkt å reise med familien til Thailand, men synes det er litt dyrt og litt vel langt å reise for en kort juleferie:

- Hvordan er det der i sommerferien egentlig? Noen sier det er mye regn, noen sier av og til, skriver han.

Sommerferien er en genial tid å reise til Thailand på, mener Dagbladets reiseekspert.

- Prisene er lave, og været er stort sett bra. Jeg ville i så fall valgt første del av sommerferien, da det egentlig er før regnet setter inn, sier hun.

Lette regnbyger Skulle det begynne å regne, kan man i et normalår forvente litt overskyet vær med lette byger på ettermiddagen.

- Men vær forberedt på at du kan være uheldige og ha mer regn enn normalt. Men det kan du jo også i sommerferien i Norge. Temperaturene er omtrent som om vinteren, avslutter Moland.

• Les flere saker fra Dagbladets reiseeksperter her.