- Kan onani true forholdet?

Vi har spurt samlivsekspertene.

- TRUSSEL: De som ikke har så stor selvtillit kan ofte oppleve onani som en trussel, mener en av Dagbladets samlivseksperter. Foto: NTB Scanpix
- TRUSSEL: De som ikke har så stor selvtillit kan ofte oppleve onani som en trussel, mener en av Dagbladets samlivseksperter. Foto: NTB ScanpixVis mer

Thomas J. Winther, sexolog, par- og familieterapeut

- Kan onani true forholdet?

- I noen svært få tilfeller. Noen bedriver det vi kaller hyperonanering, der man kan onanere i timevis i strekk, og omfanget går utover jobb og sosialt liv. Da er problemet dypere enn hvis det handler om at man føler seg truet av partnerens onani. I utgangspunktet er onani sunt og positivt for parforholdet. Ved å vedlikeholde sin egen seksualitet, kan en få tilfredsstilt sine egne behov for eksempel i perioder der partnerens lyst er mindre samtidig som den andre får fred.

Bente Træen, professor og seksualvaneforsker ved Universitetet i Oslo

- Kan onani true forholdet?

- Ja, hvis en opplever at en ikke er tilstrekkelig for partneren sin. De som ikke har så stor selvtillit kan ofte oppleve det som en trussel. Ofte er det slik at menn onanerer jevnt og trutt uavhengig av om de har en partner, mens kvinner ofte onanerer sjeldnere når de er i forhold. Snakk med partneren din, utforsk hva onanien gir og spør åpent om hvilken plass du har i forhold til aktiviteten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.