Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Kan se ut som du er på månen, men dette er faktisk en av de mest populære Kanariøyene

Europas mest besøkte nasjonalpark ligger på Tenerife.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

TENERIFE (Dagbladet): Det ser ut som du er på månen, men dette er Tenerife. Nærmere bestemt i Teide nasjonalpark.

I parken møtes du av et fascinerende landskap med sanddyner, svart lava, bratte fjell. På toppen av det hele finner du Teide, Spanias høyeste fjell på 3718 meter - den tredje største vulkanen i verden målt fra havbunnen.

Det er så stort at toppen kan sees fra Kanariøyene Gran Canaria, La Palma, La Gomera og El Hierro

Det er ikke rart at dette området har vært med i alt fra filmer og musikkvideoer, til plakater og platecover. Mest ikonisk er kanskje Raquel Welch-plakaten fra filmen «One Million Years BC» og «Clash of the Titans».

Besøksrekord Kanariøyene har fire av Spanias totalt 14 nasjonalparker. Teide nasjonalpark er bare den femte største av dem, men samtidig er det den mest besøkte nasjonalparken i hele Europa.

Det er flere innganger til parken. Bilveien fra Orotava i nord og sørover mot landsbyen Vilaflor, regnes som den vakreste. Her er du heller ikke så langt fra Tenerifes mest populære strender.

image: Kan se ut som du er på månen, men dette er faktisk en av de mest populære Kanariøyene

Teide har massevis av godt merkede turstier for ivrige fotturister. Den mest populære er den 15 kilometer lange ruta Las Canadas, som går mellom de to besøkssenteret El Portillo i nord og hotellet Parador de Canadas del Teide i sør.

Gondol til toppen De som vil høyere opp på Teide tar gondolbanen. På åtte minutter svever du opp fra 2356 meters høyde til 3555 meter over havet.

For å komme helt opp til toppen må du søke om tillatelse og bli med på en guidet tur. 

Kjører du sørover herfra passerer du også Pico Viejo, Den gamle toppen, på 3070 meter.

Skyhavet Temperaturen i nasjonalparken varier mellom minus 15 og pluss 40. Om vinteren er skyhavet, «mar de nubes», et vanlig syn over fjelltoppene.

Om sommeren settes det opp bikuber i parken.

Teide var også det hellige fjellet til urinnvånerne på Tenerife, guanchene, sjøl om de regnet det som inngangsporten til helvete, derav navnet Echeyde.

LA PALMA: Nasjonalparken Caldera de Taburiente med de unike kanariøyfuruene som klarer seg gjennom skogbrannene på øya. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
LA PALMA: Nasjonalparken Caldera de Taburiente med de unike kanariøyfuruene som klarer seg gjennom skogbrannene på øya. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer