Kan se veldig billig ut ved første øyekast, men ikke la deg lure

Slik slipper du havne i leiebilfella i ferien.

IKKE GÅ I LEIEFELLA: GPS kan fort bli dyrt som tillegg. Trenger du det egentlig? I så fall, hva med å ta med sin egen - eller bruke mobiltelefonen? Foto: COLOURBOX
IKKE GÅ I LEIEFELLA: GPS kan fort bli dyrt som tillegg. Trenger du det egentlig? I så fall, hva med å ta med sin egen - eller bruke mobiltelefonen? Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise. 

(Dinside): Leiebil i utlandet kan ved første øyekast se veldig billig ut, men ikke la deg lure.

Forbruker Europa kan melde om at det er mange som kontakter dem på grunn av uventede ekstrakostnader og krav for angivelige skader etter at de har leid en bil i Europa og andre steder i verden.

- Mange blir tilbudt tilleggsforsikringer når de skal hente bilen og klager på kjøpepress. Ved å sjekke dine egne forsikringer og hva de dekker, så kan du spare penger, sier direktør Ragnar Wiik ved Forbruker Europa.

Du bør altså undersøke hvilke forsikringer du har, og hva de eventuelt dekker. Reiseforsikringer dekker som oftest tyveri i bilen. Dermed er det ikke nødvendig med en ekstra bagasjeforsking.

Normalt dekker ulykkesforsikringen din skader, hvis du har huket av for førerulykkesforsikring for leiebil i utlandet.

Finn ut av hva du trenger Det kan være lurt å lage en oversikt over hva du trenger av ekstrautstyr på forhånd, slik at du får den totale prisen ved bestilling og slipper unna mindre hyggelige overraskelser når leiebilen skal hentes ut etter en lang flyreise.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer