Kan spare tusenvis på å bruke kalenderen: Etter 17. august synker priser på reiser betraktelig

Nå kan du sjekke skoleferiene for 2015/2016.

BILLIGERE UTENOM SKOLEFERIENE: De fleste skolene starter opp etter sommeren rundt 17. august, da stuper også prisene. Foto: NTB SCANPIX / KRISTIN SØRDAL
BILLIGERE UTENOM SKOLEFERIENE: De fleste skolene starter opp etter sommeren rundt 17. august, da stuper også prisene. Foto: NTB SCANPIX / KRISTIN SØRDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dinside.no): Det nærmer seg skolestart, og om du ikke allerede er tilbake på jobb, så er det snart slutt på ferien for veldig mange av oss.

Er du blant dem som ikke behøver å forholde deg til skolenes ferier, er det bare å glede seg.

For når skolene starter opp rundt 17. august synker prisene på reiser betraktelig.

Les også: Slik får du fall i billigbillettene

Sjekk når du bør styre unna Det er 190 skoledager i løpet av skoleåret. Det betyr at det er 175 ferie- og fridager, når du inkluderer helg, helligdager og alle skolens ferier (176 dager i 2016, ettersom det er skuddår).

Det er rundt de store skoleferiene, som høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie og sommerferie, at prisene stiger mye.

Til sammen utgjør dette cirka 13 uker, der prisene på fly- og charterreiser er mye høyere enn ellers i året.

Dersom du ikke er avhengig av å reise i skoleferien, kan du spare mange tusen kroner på å ta ferie utenom disse ukene.

Ved hjelp av skoleferieoversikten kan du sjekke når du gjør klokest i å avvikle ferien, og når det er best å styre unna:

Her er vår skoleferieoversikt for skoleferien 2015/2016

Hordalendingene kan juble I det kommende skoleåret, kan hordalendingene sies å ha skutt gullfuglen: Der er vinterferien lagt direkte etter påskeferien - slik at de kan se frem til to uker sammenhengende skoleferie i forbindelse med påsken.

Dette gir mulighet til å legge noe av reisen utenfor det normale påsketrykket, noe som åpner muligheter til å legge en feriereise utenfor høysesongen - og dermed slippe unna med lavere priser.

Les også:: Se når på året det lønner seg å kjøpe flybillettene

Fortsatt mulig å spare penger Slik de som ikke trenger å reise i skoleferiene kan benytte skoleferieoversikten til å se når de ikke bør planlegge å reise, kan også skoleferieoversikten hjelpe deg som må reise i skoleferiene til en rimeligere reise:

Følg med på flyselskapenes kampanjer, med skoleferieoversikten i bakhånd.

Er du tidlig ute med bestillingen, er det muligheter for å finne (relativt) gode priser, selv om du må reise i skoleferiene.

Flyselskapene kjører jevnlig kampanjer, spesielt på høsten og etter nyttår. Du kan allerede kjøpe flybilletter helt frem til medio juni 2016.

Charterselskapene melder om rekordstor booking av vinterreiser så langt i år, sammenliknet med på samme tidspunkt i fjor, som antas å ha med den dårlige sommeren å gjøre.

Les også: Her er flybillettene alltid billigst

OBS! Sjekk med skolen din! Skoleferieoversikten er bygget på de fylkeskommunale anbefalingene for ferieavvikling ved skolene. Anbefalingene er satt fylkesvis, blant annet på grunn av avikling av skoletransport. Det er likevel opp til kommunene og skolene hvorvidt de vil avvike fra anbefalingene, men det er sjeldent.

Likevel: Du bør alltid sjekke skoleruta på din skole, før du tar økonomiske beslutninger. De fleste skolene har denne liggende på sine nettsider, eller på nettsiden til kommunen.

I tillegg til de store feriene, kommer også andre helligdager, samt planleggingsdager som skolen kan plassere når den vil.

I år faller jul- og nyttårsaften på torsdager. 1. mai 2016 faller på en søndag mens 17. mai 2016 faller på en tirsdag. Kr. Himmelfartsdag faller på torsdag 5. mai, 2. pinsedag på mandag 16. mai.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer