Kan være farlig for helsa å ikke ta ordentlig fri

Én av tre jobber i ferien, og for sju av ti er det problematisk å feriere uten nettilgang.

TRENGER INTERNETT PÅ FERIE: Sju av ti nordmenn synes det er problematisk å skulle feriere et sted der de ikke har mulighet til å laste ned datatrafikk på mobilen, viser en fersk undersøkelse Infact har utført på oppdrag fra Gule Sider. Foto: TORBJØRN KATBORG GRØNNING
TRENGER INTERNETT PÅ FERIE: Sju av ti nordmenn synes det er problematisk å skulle feriere et sted der de ikke har mulighet til å laste ned datatrafikk på mobilen, viser en fersk undersøkelse Infact har utført på oppdrag fra Gule Sider. Foto: TORBJØRN KATBORG GRØNNINGVis mer

(Dagbladet): - Jeg er glad jeg kan legge fra meg jobben når jeg går hjem, sier sykepleier Ellen Palmgren (29).

Hun jobber i en 80 prosent nattevaktstilling på Radiumhospitalet og har akkurat gått ut i tre ukers ferie. Sammen med sønnen Olav (20 måneder) har hun tatt turen til Hopp i havet, et opplevelses- og lekeland i Oslo.

- Olavs barnehage stenger nå og vi får ikke ny barnehageplass før i august, så mannen min og jeg deler opp ferien. Vi får bare én uke sammen alle tre, så da kommer vi nok til å prioritere å være mest mulig sammen, sier hun.

Hun har registrert at mange synes det er vanskelig å logge av jobben selv om de har fri, men synes selv det er deilig å ha en type jobb som andre tar over når hun ikke er til stede.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.