KANADISKE VINMARKER: Okanagan Valley og Similkameen Valley er begge områder som frambringer spennende viner. Her fra vinmarker i Okanagan, en tidlig morgen, i British Columbia, Canada. Foto: Max Lindenthaler / Shutterstock / NTB Scanpix
KANADISKE VINMARKER: Okanagan Valley og Similkameen Valley er begge områder som frambringer spennende viner. Her fra vinmarker i Okanagan, en tidlig morgen, i British Columbia, Canada. Foto: Max Lindenthaler / Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Kanadisk vin til terningskast 5

Canada er neppe det første landet man tenker på når man snakker om vin. Det er først og fremst i den sørlige delen av British Columbia at det produseres kvalitetsvin.

Ofte ser vi for oss et snødekt vinterlandskap ikke ulikt her hjemme med tilhørende utfordringer for vinproduksjon. Sannheten er at visse områder i Canada har relativt lange varme somre og dermed gode forutsetninger for produksjon av vin.

Det er først og fremst i den sørlige delen av British Columbia at det produseres kvalitetsvin. Områdene Okanagan Valley og Similkameen Valley er begge områder som frambringer spennende viner. I Ontario er det Niagara Peninsula og Lake Erie som står for mesteparten av produksjonen av kvalitetsvin.

Icewine var lenge Canadas bidrag til vinverden med egenartede varianter laget på vidal, riesling eller cabernet franc med Inniskillin som den mest kjente produsenten her hjemme. Det er derimot tørre hvitviner og rødvin som nå viser canadas potensial for andre vintyper.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.