Kanskje verdens beste webkamera

Sjekk testen.

HD: Microsoft LifeCam Studio byr på HD-opptak, men i praksis vil man bruke en lavere oppløsning til videosamtaler. Foto: Produsent
HD: Microsoft LifeCam Studio byr på HD-opptak, men i praksis vil man bruke en lavere oppløsning til videosamtaler. Foto: ProdusentVis mer

Microsofts nyeste webkamera bygger på en forgjenger vi ga toppskår i vår test. Lifecam Studio er hakket bedre, men litt for dyr.

Med LifeCam Studio løfter Microsoft listen for hva man kan forvente av et webkamera enda et hakk.
Vi var begeistret for LifeCam Cinema, som vi testet til en 6-er i fjor, og nye LifeCam Studio er hakket bedre.

Visuelt er de to modellene relativt like.

Tre smarte endringer LifeCam Studio er kun et par millimeter lenger i alle retninger, men farge- og materialvalg gjør at det rett og slett virker en del større enn Cinema-modellen.

Microsoft har også gjort tre smarte designendringer. Ledningen er nå festet via foten, og ikke direkte i webkameraet slik det er på Cinema-modellen.

Dette hindrer at kameraet blir dratt ut av posisjon. Foten på kameraet har også fått et standard stativfeste, slik at det kan skrus fast ved behov. Spesielt for bedrifter, skoler og kafeer er det en bra løsning.

STATIV: Foten på LifeCam Studio har fått et standard stativfeste, som gjør det lett å skru det fast. Bra tyverisikring for skoler og bedrifter. FOTO: Produsent
STATIV: Foten på LifeCam Studio har fått et standard stativfeste, som gjør det lett å skru det fast. Bra tyverisikring for skoler og bedrifter. FOTO: Produsent Vis mer

I tillegg har kameraet fått et lokk til å sette foran objektivet når kameraet ikke er i bruk. Lokket er dessverre litt løst i festet og har ingen snor, så her må man passe på at det ikke forsvinner.

Bildekvaliteten er litt bedre Når det kommer til bildekvalitet er det gjort små endringer.

Full HD-bilder er nytt, men fortsatt er videooppløsningen 720p (1280 x 720 punkter). I praksis spiller det ikke en veldig stor rolle så lenge bruken er videokonferanser. Her vil nok mange uansett velge en lavere oppløsning for å sikre en god og stabil samtale.

Kvaliteten på LifeCam Studio er hakket bedre enn på Cinema-modellen, men veldig store forskjeller kunne ikke vi finne. Den har noe finere oppløsning og vi synes lysstyrken og fargene også er marginalt bedre. Lydkvaliteten er også god.

Autofokusen fungerer bra, men bruker litt tid på å justere seg om du beveger deg mye når du fører en videosamtale.

Krever tre gigahertz For "seeren" på den andre siden kan autofokusen være litt forstyrrende. Den store ulempen med full-HD-kvaliteten er at den koster i form av høye maskinvarekrav.

Skal du kjøre full HD-video, må du i tillegg til et eget program, ha en PC med firekjerners prosessor med 3.0 GHz hastighet.
Programvarepakken som følger med er den samme som kommer med Microsoft kameraer - og fungerer bra.

Kanskje du bør kjøpe den gamle modellen? Jakter du på et godt webkamera, kan du trygt kjøpe LifeCam Studio. Er du interessert i å spare et par hundrelapper, anbefaler vi like gjerne fjorårets modell, LifeCam Cinema.

Les også:
PC-test: Pen og kraftig 15,6 tommers bærbar PC
Vi har testet LGs supertelefon
Spilltest: Bulletstorm imponerer

Saken ble opprinnelig skrevet av HjemmePC for Klikk.no. Les her.