Kåret til beste shoppingby foran Paris, Roma og Barcelona

Og du eier en del av den dyreste gata.

(Dagbladet God torsdag): Det er kanskje ingen stor overraskelse, men turister har gjennom nettsiden Tripadvisor kåret London til den beste shoppingbyen i Europa, foran Paris, Roma og Barcelona.

Legger du ferien til denne storbyen, kan pengene virkelig få ben å gå på.

Ifølge Tripadvisor og turistene som har avlagt en stemme, er det lite du ikke finner i London. Nettopp derfor er metropolen på toppen av lista.   

Gode priser Kim Henrik Løvlie, markedssjef i Visit Britain Norge, er selvfølgelig ikke sjokkert over at London ligger på topp på lista.

- Sett fra et norsk perspektiv, er nærheten til London, både kulturelt og i reisevei, en av faktorene som spiller inn, sier han.

Ikke minst er det relativt gode priser i England nå, siden pundet er lavt. Det gir super mote til en billigere penge, forteller Løvlie.

ENGLAND - London: London er ifølge Trip Advisor en av de beste shoppingbyene i hele verden. Finnes det noe du ikke kan kjøpe her? Oxford Street, Regent Street, Knightsbridge og Camden Market er populære handleområder.Reiseeksempel: 730 kroner fra Torp til London Stansted og tilbake med Ryanair i midten av juli. Foto: COLOURBOX
FRANKRIKE - Paris: Paris er alle shopoholikeres drøm. Adresser som Avenue Montaigne og Rue du Faubourg Saint-Honoré er berømte for sine butikker. Byen er dessuten kjent for sin haute couture, altså søm av ypperste klasse. Hvis haute couture blir i det dyreste laget, har Paris markeder hvor vintage-skattene venter. Reiseeksempel: 1970 kroner med KLM og Air France tur-retur Oslo - Paris i midten av juli. Foto: COLOURBOX
ITALIA - Roma: De ferskeste catwalk-trendene finner du i Romas fasjonable butikker i nærheten av Spansketrappen. I Via Condotti og parallellgatene Via Borgognona og Via Frattina finner du butikker i haugevis. Dersom du er ute etter litt rimeligere priser, er gata Via del Corso et hett tips.Reiseeksempel: 2103 kroner med KLM fra Bergen til Roma og tilbake i midten av juli. Foto: AFP PHOTO/ ALBERTO PIZZOLI
SPANIA - Barcelona: La Rambla er obligatorisk, men en turistfelle. Avenyene Passeig de Gràcia og Diagonal passer godt for luksusdyrene blant oss. I gamlebyen Ciutat Vella ligger spennende småbutikker på rekke og rad, og øverst i La Rambla finner du Spanias mest kjente varemagasin, El Corte Inglés. Reiseeksempel: 1914 kroner med Lufthansa og Swiss Intl. Airlines tur-retur Oslo - Barcelona i midten av juli. Foto: COLOURBOX
SPANIA - Madrid: Hver søndag kan du få med deg Spanias største loppemarked, El Rastro. Her selges kunst, klær, antikviteter, møbler og mye mer. Moteløver anbefales å handle i Calle del Almirante og nærområdene. I Calle de Serrano kan du finne diverse lagerutsalg. Reiseeksempel: 2261 kroner med KLM tur-retur Bergen - Madrid i midten av juli. Foto: NINA HANSEN
SKOTTLAND - Glasgow: Glasgow er både hipt og kosmopolitisk. Butikkene er konsentrert rundt gatene Sauchiehall, Buchanan og Argyle. Andre områder med gode shoppingmuligheter er Princes Square og Buchanan Centre. Hvis du ønsker en kulturell opplevelse, anbefaler Trip Advisor markedet The Barras. Reiseeksempel: 2128 kroner med British Airways tur-retur Oslo - Glasgow i midten av juli. Foto: GEIR BØLSTAD

Shoppingområdene som trekkes fram i kåringen er Oxford Street, Regent Street, Knightsbridge og Camden Market.

Oxford Street Dette er Londons største handlegate. Her finner du en god blanding av kjedebutikker, spesialbutikker og designbutikker.

I denne gata finner du antakelig det meste du kunne tenke deg, men samtidig en hel masse folk og lange køer i prøverommene. Dra på et strategisk tidspunkt.

Regent Street Regent Street er en stor handlegate i Londons West End. I 2011 investerte Statens pensjonsfond utland over 4,2 milliarder kroner i den populære handlegata.

Fondet sikret seg dermed 25 prosent av leieinntektene til over 100 bygninger i gata. De 75 resterende prosentene går til den britiske partneren The Crown Estate.

Her er butikkene kjent for å være mer luksuriøse og dyrere enn i Oxford Street. I Regent Street finner du blant annet den berømte lekebutikken Hamley's, flere vareutsalg og merkebutikker.  

Knightsbridge
Knightsbridge huser varemagasinene Harrods og Harvey Nichols, i tillegg til en rekke andre designbutikker.

LONDON: London har ifølge Tripadvisor de beste omgivelsene og butikkene for en shoppingferie. Foto: COLORBOX
LONDON: London har ifølge Tripadvisor de beste omgivelsene og butikkene for en shoppingferie. Foto: COLORBOX Vis mer

Harrods er kjent for sitt rike vareutvalg, med alt fra mat til mote og møbler. Harvey Nichols har et utvalg av motedesignere fra hele verden.

Området egner seg antakelig best for de mest velstående moteløvene, men det er tross alt lov til å kikke og drømme seg bort for oss andre også.
 
Camden Market Camden Market er en real turistmagnet.

Det sies å være hundretusener av besøkende her hver helg i gjennomsnitt.

Markedet har eksistert siden 1974, og består av egentlig av flere forskjellige markeder med avdelinger for blant annet håndverk, klær, musikk og møbler.

Trendy Visit Britains markedssjef anbefaler personlig å reise til et av Londons mange markeder for å finne de mer sjeldne og unike kjøpene enn hva du vanligvis finner i de store handlegatene og varemagasinene.

Likevel er hans absolutte shoppingfavoritt leketøymagasinet Hamleys. Her pleier han å handle til sine barn.

- East London er dessuten et hett tips. Det er blitt et av de mest trendy stedene å besøke. Området har fått et sinnsykt ansiktsløft i forbindelse med OL, og er virkelig verdt en tur, sier markedssjefen.

Denne saken ble opprinnelig publisert i Dagbladets magasin God torsdag.

l" />