Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Kåret til et av verdens ti beste områder å besøke i 2015

Nord-Norge er verdt et besøk, skriver Lonely Planet.

TOPP TI: Lonely Planet har plukket ut Nord-Norge som én av verdens ti beste regioner å besøke neste år. Her fra Nordkapp. Foto: JOHN TERJE HANSEN
TOPP TI: Lonely Planet har plukket ut Nord-Norge som én av verdens ti beste regioner å besøke neste år. Her fra Nordkapp. Foto: JOHN TERJE HANSEN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

Lonely Planet har plukket ut Nord-Norge som én av verdens ti beste regioner å besøke neste år.

- Igjen markerer Norge seg helt i verdenstoppen i internasjonale kåringer. Dette er et bevis på at markedsføringsjobben vi gjør, utmerker seg, skryter Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge til NTB.

Kåringen er gjort i 2015-utgaven av Lonely Planets årlige utgivelse «Best in Travel», som lanseres i disse dager.

MANGFOLD I NORD: «Hvor ellers kan du se samenes reinsdyrflokker, kjøre over verdens sterkeste tidevansstrøm i en RIB, krysse polarsirkelen og se nordlyset danse over himmelen -  alt på en dag», spør Lonely Planet. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
MANGFOLD I NORD: «Hvor ellers kan du se samenes reinsdyrflokker, kjøre over verdens sterkeste tidevansstrøm i en RIB, krysse polarsirkelen og se nordlyset danse over himmelen - alt på en dag», spør Lonely Planet. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

«Nord-Norge kommer til å ta deg med storm med sitt hjerteskjærende vakre landskap av isbreer og fjorder og fjell som bader i krystallklart lys. Velkommen til et av Europas siste store villmarksområder», skriver Lonely Planet i sin begrunnelse.

Hipt i nord I boka lister reiseguidegiganten opp sine favoritter innen flere kategorier av reisemål, deriblant de beste regionene, de beste byene og de beste landene.

I tillegg til Nord-Norges vakre landskap blir det urbane også trukket fram:

«Bo i festelskende Tromsø, hjembyen til verdens nordligste universitet, hvor du kan tråle jazzbarene etter en dag med hundeslede. Bodø er også vakkert øde og overraskende hipt».

Fri på Trolltunga Norge markerer seg på flere topp-ti-lister i den nye boka, melder NTB.

Midnattssola på Svalbard er kåret til «Mest opplyste steder», mens det å stå på langrenn i Norge får plass på lista over uforglemmelige opplevelser for familien.

Trolltunga er et av de beste stedene i verden for frieri ifølge den nye boka, og er med på lista over det beste plassene å få et ja. 

Det blir understreket av sannsynligheten for et ja, nok er størst om den utkårede er glad i utendørsaktiviteter og høyder.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling