Kåret til et av verdens ti beste områder å besøke i 2015

Nord-Norge er verdt et besøk, skriver Lonely Planet.

<strong>TOPP TI:</strong> Lonely Planet har plukket ut Nord-Norge som én av verdens ti beste regioner å besøke neste år. Her fra Nordkapp. Foto: JOHN TERJE HANSEN
TOPP TI: Lonely Planet har plukket ut Nord-Norge som én av verdens ti beste regioner å besøke neste år. Her fra Nordkapp. Foto: JOHN TERJE HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

Lonely Planet har plukket ut Nord-Norge som én av verdens ti beste regioner å besøke neste år.

- Igjen markerer Norge seg helt i verdenstoppen i internasjonale kåringer. Dette er et bevis på at markedsføringsjobben vi gjør, utmerker seg, skryter Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge til NTB.

Kåringen er gjort i 2015-utgaven av Lonely Planets årlige utgivelse «Best in Travel», som lanseres i disse dager.

<strong>MANGFOLD I NORD:</strong> «Hvor ellers kan du se samenes reinsdyrflokker, kjøre over verdens sterkeste tidevansstrøm i en RIB, krysse polarsirkelen og se nordlyset danse over himmelen -  alt på en dag», spør Lonely Planet. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
MANGFOLD I NORD: «Hvor ellers kan du se samenes reinsdyrflokker, kjøre over verdens sterkeste tidevansstrøm i en RIB, krysse polarsirkelen og se nordlyset danse over himmelen - alt på en dag», spør Lonely Planet. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

«Nord-Norge kommer til å ta deg med storm med sitt hjerteskjærende vakre landskap av isbreer og fjorder og fjell som bader i krystallklart lys. Velkommen til et av Europas siste store villmarksområder», skriver Lonely Planet i sin begrunnelse.

Hipt i nord I boka lister reiseguidegiganten opp sine favoritter innen flere kategorier av reisemål, deriblant de beste regionene, de beste byene og de beste landene.

I tillegg til Nord-Norges vakre landskap blir det urbane også trukket fram:

TOPP TI REGIONER Å BESØKE I 2015

1. Gallipoli Peninsula, Tyrkia
2. Rocky Mountain National Park, USA
3. The Toledo District, Belize
4. Tasmania, Australia
5. Nord-Norge
6. Khumbu, Nepal
7. Copper Canyon, Mexico
8. Flores, Indonesia
9. Atacama Desert, Chile
10. Macau, Kina

«Bo i festelskende Tromsø, hjembyen til verdens nordligste universitet, hvor du kan tråle jazzbarene etter en dag med hundeslede. Bodø er også vakkert øde og overraskende hipt».

Fri på Trolltunga Norge markerer seg på flere topp-ti-lister i den nye boka, melder NTB.

Midnattssola på Svalbard er kåret til «Mest opplyste steder», mens det å stå på langrenn i Norge får plass på lista over uforglemmelige opplevelser for familien.

Trolltunga er et av de beste stedene i verden for frieri ifølge den nye boka, og er med på lista over det beste plassene å få et ja. 

Det blir understreket av sannsynligheten for et ja, nok er størst om den utkårede er glad i utendørsaktiviteter og høyder.

BEST IN TRAVEL 2015

• Lonely Planets «Best in Travel» blir publisert årlig. 2015 utgaven er tilgjengelig for salg fra tirsdag 21. oktober.

• De tre mest prestisjefulle prisene er «Beste by», «Beste land» og «Beste region».

• Destinasjonene blir foreslått og vurdert av Lonely Planets egne journalister og panel av reiseeksperter.

• Nord-Norge ble nominert av Lonely Planet journalist Kerry Christian etter at hun hadde opplevd regionen på nært hold etter en pressetur i regi av hvor Innovasjon Norge og Nord Norsk Reiseliv.

Kilde: NTB

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer