Kåret til «verdens beste» bil

Fikk 99 av 100 mulige poeng.

LUKSUS-LIMO: Tesla Model S scoret en bortimot uslåelig poengsum da bilen ble testet av «Consumer Reports» i USA nylig. Foto: TESLA
LUKSUS-LIMO: Tesla Model S scoret en bortimot uslåelig poengsum da bilen ble testet av «Consumer Reports» i USA nylig. Foto: TESLA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Luksus-elbilen Tesla Model S, som allerede er bestilt av nærmere 1000 norske kunder, har gjort det oppsiktsvekkende godt da den ble testet av det uavhengige amerikanske forbrukermagasinet «Consumer Reports» nylig.

Model S fikk 99 poeng av 100 mulige!

Ingen bil har noen sinne oppnådd en så høy poengsum i denne testen.

Verdt å merke seg er at bilen ikke fikk noen spesialbehandling, men ble bedømt på samme premisser som en hvilken som helst annen bil med forbrenningsmotorer. 

Som en luksusbil Tesla Model S har gitt seg selv stempel som en luksus-elbil, og det er da også mye snakk om luksus-følelsen i magasinets konklusjon.

- Model S kombinerer egenskaper som miljøhensyn med luksusbilens støysvake kjøring og komfort, samt sportsbilens hurtige aksellerasjon, kjøreegenskaper og bremser.  Den er komfortabel og stille som en luksusbil, men mer energieffektiv enn de beste hybridbiler," forteller Jake Fisher, som er ansvarlig for biltestene hos Consumer Reports.

0-100 på 4,4 sekunder Ifølge de siste rapportene skal de norske kundene som allerede har bestilt bilen, kunne regne med leeveranser i sommer. Fabrikken i California kjører på høygir for å produsere nok biler, og siden salget nå omsider er i gang, kunne Tesla sist kvartal også for første gang rapportere om et overskudd - noe som fikk aksjekursen til å sprette i været.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.