Karla Siverts beste julemat: Pinnekjøtt og ribbe

Kjøkkensjefens beste oppskrifter: Øldampet pinnekjøtt og saftig ribbe med sprø svor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Det er høytid for ribbe. Og alle vil vi helst ha den saftig og god med knasende sprø svor.

Rådene om ribbesteking er mange, og er du ikke en av dem som allerede har funnet «din» metode, er det ikke så lett å velge blant kokkenes mange råd.

- Jeg steker alltid ribba på samme måte, og jeg synes den blir veldig god, smiler Karla Siverts.

Sprø svor Hun løfter en nystekt og dampende ribbe ut av ovnen, og kakker forsiktig med en gaffel rundt på svoren.

- Den ble sprø og fin. Den pleier å bli det, men det er alltid litt spennende, sier Karla.

Hun lar ribba ligge kaldt med krydder et par dager før hun skal sette den i ovnen. Ovnen skrus på 230 grader, og med litt vann i langpanna, blir ribba dampet under folie med svoren opp i 30-40 minutter.

Så av med folien, og ovnen ned på 200 grader. Etter om lag 1 1/2 time skal ribba være ferdig.

- Husk å legge en dyp tallerken eller aluminiumsfolie under ribba før steking, sier Karla.

Gode tips Hvis ikke ribba har sprø svor etter å ha stekt ferdig, så sett den høyere i ovnen og øk temperaturen til 250 grader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer