HELSTEKT FUGL: I fjor satt Karla Siverts vaktler på menyen på nyttårsaften. Nå får du oppskriften her. Foto: METTE MØLLER
HELSTEKT FUGL: I fjor satt Karla Siverts vaktler på menyen på nyttårsaften. Nå får du oppskriften her. Foto: METTE MØLLERVis mer

Karla Siverts tre-retters nyttårsmeny

Gå det nye året i møte med spennende smaker på tallerkenen.

Trenger du litt inspirasjon til nyttårsfesten?

Kjøkkensjef Karla Siverts har satt sammen en deilig 3-retter med nydelige festsmaker for Dagbladets lesere.

Ved hjelp av Siverts gode tips kan du enkelt lage den beste gourmetmat.

Setter råvarene i fokus Nyttårsaften er en perfekt anledning til å tilberede en fristende festmeny av deilige råvarer.

Siverts oppskrifter er ikke vanskelige, men råvarene er hun nøye med.

- Det er jo nyttårsaften, og da velger jeg fine råvarer, smiler Siverts.

Til forrett steker hun kongekrabbe i smør og hvitløk.

Tilbehøret er basert på epler. En nydelig, lett syrlig eplepure og en salat med epler, løk og dill.

- Server krabben lun, og gjerne med litt løyrom på toppen - siden det er nyttår, sier hun.

Eksklusiv festmat Hovedretten er ovnsbakte vaktler. De små og eksklusive fuglene er super festmat.

- Jeg spiste vaktler til nyttår i fjor, og jeg synes det er helt nydelig. Vaktler er ganske lett å få vellykket også. Det er viktig å brune dem godt i en panne først, før de får noen minutter i stekeovnen. Da blir kjøttet saftig og godt. Hvis du er usikker på om fuglen er ferdigstekt, så sjekk ved å skjære et lite snitt oppe ved ryggbeinet. Den skal være lett rosa ved beinet, men ikke rå, sier Siverts.

Ikke helt ulikt metoden Steve Westerby bruker for å sjekke om kalkunen er ferdig stekt.

Vaktlene serverer hun med en spennende mozzarellasalat med grønne erter og appelsin, og smørstekte gnocchi med pestosmak.  

Favoritten til dessert - Til dessert velger jeg min favorittdessert, en enkel sitronterte med nydelig sitronkrem. Jeg er generelt veldig glad i sitron, og dette er en klassiker som alltid smaker friskt og godt som avslutning på et deilig festmåltid, sier Siverts. 

Ikke akkurat det du hadde lyst på? Her finner du Karla Siverts' nyttårsmeny fra i fjor.

Følg med på matsidene til Dagbladet også i 2016. Da lager Dagbladets faste kokker Karla Siverts og Arne Brimi nye smakfulle og inspirerende retter.