Karla Siverts tre-retters nyttårsmeny

Gå det nye året i møte med spennende smaker på tallerkenen.

HELSTEKT FUGL: I fjor satt Karla Siverts vaktler på menyen på nyttårsaften. Nå får du oppskriften her. Foto: METTE MØLLER
HELSTEKT FUGL: I fjor satt Karla Siverts vaktler på menyen på nyttårsaften. Nå får du oppskriften her. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trenger du litt inspirasjon til nyttårsfesten?

Kjøkkensjef Karla Siverts har satt sammen en deilig 3-retter med nydelige festsmaker for Dagbladets lesere.

Ved hjelp av Siverts gode tips kan du enkelt lage den beste gourmetmat.

Setter råvarene i fokus Nyttårsaften er en perfekt anledning til å tilberede en fristende festmeny av deilige råvarer.

Siverts oppskrifter er ikke vanskelige, men råvarene er hun nøye med.

- Det er jo nyttårsaften, og da velger jeg fine råvarer, smiler Siverts.

Til forrett steker hun kongekrabbe i smør og hvitløk.

Tilbehøret er basert på epler. En nydelig, lett syrlig eplepure og en salat med epler, løk og dill.

- Server krabben lun, og gjerne med litt løyrom på toppen - siden det er nyttår, sier hun.

Eksklusiv festmat Hovedretten er ovnsbakte vaktler. De små og eksklusive fuglene er super festmat.

- Jeg spiste vaktler til nyttår i fjor, og jeg synes det er helt nydelig. Vaktler er ganske lett å få vellykket også. Det er viktig å brune dem godt i en panne først, før de får noen minutter i stekeovnen. Da blir kjøttet saftig og godt. Hvis du er usikker på om fuglen er ferdigstekt, så sjekk ved å skjære et lite snitt oppe ved ryggbeinet. Den skal være lett rosa ved beinet, men ikke rå, sier Siverts.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer