Katastrofal start, strålende fortsettelse på Grand Café

Har potensial, synd den stenger dørene.

FOR PENT: Etter at det bler kjent at ærverdige Grand Cafe stenger dørene, har mange ment noe om konseptet. En av innvendIngene er at cafeen har  for lite av det bohemske preget fra gamle dager. Overpriset mat og ujevn kvalitet er det største hinderet, mener Robinson og Fredag. Foto : THOMAS RASMUS SKAUG
FOR PENT: Etter at det bler kjent at ærverdige Grand Cafe stenger dørene, har mange ment noe om konseptet. En av innvendIngene er at cafeen har for lite av det bohemske preget fra gamle dager. Overpriset mat og ujevn kvalitet er det største hinderet, mener Robinson og Fredag. Foto : THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Flere matsaker på db.no/mat- Statsledere, Hollywooddivaer, rockestjerner... Tenk på alle de eminente gjestene som har inntatt et måltid på Grand Café, sa Fredag.

- Og vår egen Henrik Ibsen, som var innom hver eneste dag, sa Robinson. - Jo, det er synd at dette 141 år gamle etablissementet nå skal stenge dørene. Men vil det være noe stort tap, rent gastronomisk?

Fredag kikket opp fra menyen.

- Vel, det vil vise seg.

Vantro og sjokk 1. september 2015 blir etter alt å dømme den tradisjonsrike restauranten stengt for godt. Nyheten er blitt møtt med sjokk og vantro.

Støttegrupper som «La Grand Café leve» er for lengst opprettet på Facebook, og avisene skriver om en av Norges viktigste kulturinstitusjoner.

Spørsmålet som går igjen er «hvordan kan dette skje?»

- I am so sorry, sa hovmesteren til et amerikansk par som gjerne ville oppleve Ibsens andre hjem, men som hadde glemt å bestille bord. Nyheten om stengningen hadde ført til en plutselig oppsving i populariteten, for denne kvelden var det smekk fullt i det elegante lokalet.

- Men er det for elegant? undret Robinson og lot blikket gli over møblement, vegger og tak, som har vært gjennom noen ansiktsløftninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer