Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Kathrine Sørlands Paristips

Kathrine Sørland vet hvor man spiser godt og fransk i Paris.

 I PARIS:  Kathrinte Sørland er  programleder for runde to av Top Model og elsker Paris fordi det er så vakkert der.   Foto:  Odd-Steinar Tøllefsen/TV3
I PARIS: Kathrinte Sørland er programleder for runde to av Top Model og elsker Paris fordi det er så vakkert der. Foto: Odd-Steinar Tøllefsen/TV3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ditt favoritthotell i Paris?

- Jeg liker godt Radisson Blu Hotel Champs Elysées som ligger rett ved Triumfbuen


- Utesteder?

- L'Arc har utsikt rett på Triumfbuen. Dette er et skikkelig trendy, hot sted der man kan spise og drikke godt, en stilig nattklubb i underetasjen. Husk å bestille på forhånd. 


En annen kul restaurant heter Bound, ligger i Avenue George V, en sidegate fra Champs -Elysées. Fantastisk sushi i kule omgivelser! 


 EIFFELTÅRNET:  Kathrine liker seg ved Eiffeltårnet.  Foto: Geir Bølstad
EIFFELTÅRNET: Kathrine liker seg ved Eiffeltårnet. Foto: Geir Bølstad Vis mer

En typisk fransk restaurant Nos Ancêtres Les Gauloises, 39 rue Saint Louis en l'Ile. Jeg kaller den bare for Asterix restauranten. Her drikker og spiser man så mye man vil for 35 euro. Vinen tapper man selv fra vintønner inne i restauranten, i ubegrensede mengder. Rustikt og usnobbete. Gatene rundt er hyggelig å spasere i på kveldstid, der vrimler det av små barer og utesteder.


- Ditt ukjente Paris-tips?

- Le Verre Volé,   en meget rustikk restaurant som også er vinbutikk, rue de Lancry, En fantastisk liten fransk perle, med Nyyydelig fransk mat og vin. Superkoselig! Rimelig! Her må man bestille på forhånd, (bare 7 bord) . Ligger bortgjemt og fasaden er ikke så innbydende, men det er på innsiden det gjelder. Egner seg godt til lunsj.


- Hva MÅ man se i Paris?

- Place de Trocadero der man får de flotteste bildene av Eiffeltårnet. Få gjerne med markedet nedover gata hver søndag formiddag. Her kan man gjøre gode matkupp! 

 LOUVRE:  Verdt å stå i kø for. Foto: Geir Bølstad
LOUVRE: Verdt å stå i kø for. Foto: Geir Bølstad Vis mer


Rue Saint Honoré og Rue de Rivoli for fantastisk shopping.

Sacré Coeur, kirke som ligger i Montmartreområdet, med nydelig utsikt over byen og små trange gater med kafeer og nisjebutikker. Galleri Lafayette, bra shopping i flotte omgivelser.

Les Halles, undergrunns shoppingmekka har bra shopping til en mye rimeligere penge.

Notre-Dame.

Båttur langs Seinen. Turistbusstur er en bra anledning til å få sett mye fra utsida for de som ikke liker å stå i kø. Louvre.


 INNE I LOUVRE:  Og slik ser det ut inne i Louvre, nye del. Foto: Geir Bølstad
INNE I LOUVRE: Og slik ser det ut inne i Louvre, nye del. Foto: Geir Bølstad Vis mer

Ikke bruk så mye tid på å trave opp og ned Champs-Elysées. Ta heller sidegatene og oppdag flotte butikker og spisesteder. Viktigst av alt er å ha tid til å slappe av på mange kafeer, uterestauranter, med god fransk vin og bare se på folk.


- Hva MÅ du spise eller drikke i Paris?

- Fransk vin.Har du noen flere tips om gode steder å spise i Paris, kan du legge dem inn her:


 FRANSK MAT:  Er verdt en tur til Paris. Foto: Geir Bølstad
FRANSK MAT: Er verdt en tur til Paris. Foto: Geir Bølstad Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!