I NY JOBB: Katrine M. Huse sa opp sykepleierjobben på sykehjem til fordel for jobb på Ahus. Jobben på sykehjem ble for tøff. Alle foto: Jacques Hvistendahl
I NY JOBB: Katrine M. Huse sa opp sykepleierjobben på sykehjem til fordel for jobb på Ahus. Jobben på sykehjem ble for tøff. Alle foto: Jacques HvistendahlVis mer

Eldresviket

Katrine (31) er en av mange som flykter fra eldreomsorgen: - Frustrerende å føle at man ikke strekker til

Én av tre vurderer å slutte. Katrine M. Huse holdt ut lenger enn hun ønsket fordi hun visste at pasientene trengte henne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Katrine M. Huse (31) er en av mange sykepleiere som de siste årene har sluttet i eldreomsorgen. Lite ressurser og stor arbeidsbelastning gjorde at jobbhverdagen ble mye tøffere enn hun hadde regnet med.

- Det var få sykepleiere på jobb, og det ble ikke tid til å oppdatere seg på det jeg trengte for å kunne veilede de andre. Jeg fungerte mer eller mindre som en vanlig sykepleier, sier 31-åringen.

ELDREBØLGEN OG KOMMUNAL SEKTOR Statistisk sentralbyrå har anslått at andelen av befolkningen som er 70 år og eldre vil øke fra 11 prosent i dag til 19 prosent i 2060.Bare for å opprettholdedagens nivå på de kommunale tjenestene, uten å tahøyde for nye måter å løsemorgendagens oppgaver på, vil det være behov for ca. 45 000 flere årsverk i 2026 enn det er i dag.Sykepleiere er den yrkesgruppen som nå oppleves som vanskeligst å rekruttere for kommunene.Medarbeiderne i kommunal sektor utgjør en femtedel av alle sysselsatte i Norge.Helse og omsorg og undervisning utgjør de største tjenesteområdene. Her ble det utført henholdsvis 136 500 og 126 000 årsverk i 2015.

(KILDE: KS )

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn