Katrine Lunde var lykkelig over å være gravid. Klubbens reaksjon: «Er du sikker på at du vil beholde ungen»?

Ble kalt inn på møte. 

PÅ TUR MED MAMMA: Katrine Lunde på håndballtur med datteren Atina i danske Herning i desember 2015. Lunde ble ikke tatt ut til mesterskapet, men var på plass for å heie de norske jentene fram til VM-gull. Foto: Bjørn Langsem 
PÅ TUR MED MAMMA: Katrine Lunde på håndballtur med datteren Atina i danske Herning i desember 2015. Lunde ble ikke tatt ut til mesterskapet, men var på plass for å heie de norske jentene fram til VM-gull. Foto: Bjørn Langsem  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg ble selvsagt paff over at de kunne stille et slikt spørsmål, og spesielt når jeg i tillegg var 34 år på det tidspunktet, sier Katrine Lunde til Dagbladet om hendelsen sommeren 2014.

Norges mestvinnende håndballspiller – med 261 landskamper for Norge, to OL-gull, VM-gull, fire EM-gull, fire Champions League-pokaler og en rekke personlige utmerkelser – var stor stjerne i en klubb som da hadde vunnet Champions League to år på rad og jaktet en tredje strake.

At verdens beste målvakt ble gravid på et slikt tidspunkt falt klubbledelsen i den ungarske klubben tungt for brystet.

Åtte uker på vei

Katrine Lunde kjenner seg ergo godt igjen i saken fra Danmark nylig, hvor den tidligere danske landslagssjefen Jan Pytlick skal ha stilt seg opp foran spillertroppen i Odense og sagt at det «ikke er greit å bli gravid».

I etterkant har Pytlick forsøkt å tone ned ordvalget, men utspillet har naturligvis vakt harme. Fra både dansk og norsk hold har kritikken mot Pytlick vært krass i etterkant.

Katrine var ikke mer enn åtte uker på vei da hun fortalte treneren at hun og hennes serbiske kjæreste Nikola Trajkovic var i lykkelige omstendigheter. På grunn av en skade i hofta skulle hun sendes på en MR-undersøkelse. Det avslo hun, ettersom hun var gravid, og valgte i stedet å fortelle klubben at hun ventet barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer