Kattesand, silikon og Zalo mot snøkaos

Her er fem råd som sikrer tryggere ferdsel på snødager.

IKKE ALLE TAKLER DET: Her er råd mot kaoset på vinterveien. Foto: ØYVIND PAULSEN
IKKE ALLE TAKLER DET: Her er råd mot kaoset på vinterveien. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Snøkaos har rammet Østlandet, og folk står fast i køer i hele regionen. Hva kan du som bilist gjøre for å bedre sikkerheten, og dempe problemene som kommer på dager som denne?

#1 To lønnsomme minutter Et typisk fenomen på høsten og våren er frost og snøfall. Folk blir tatt på senga og tar sjanser.

- Det tar deg bare to minutter å skrape rutene for is. Å kjøre med dårlig sikt er livsfarlig, både for deg selv og andre, sa informasjonsdirektør i forsikringsselskapet IF, Jon Berge, til Dinside tidligere i vinter.

Dette gjelder selvsagt også når sikten hindres av overraskende snølag.

Sjekk våre ni tips for å slippe isskraping.

- Kan det slås fast at en skade, uhell eller kollisjon har skjedd på grunn av dårlig sikt, kan det gi avkorting på utbetalingen av forsikringsselskapet. Det skjer riktignok ikke ofte, for vi må ha solid støtte fra politi eller vitner. Hvor stor avkortingen blir må vurderes fra tilfelle til tilfelle og avgjøres blant annet på graden av uaktsomhet, forklarte Berge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.