Du leser nå Dagbladet Pluss

Kieran (6) har barneautisme: - Det føles som en seier hver eneste gang han tar kontakt

Til foreldrenes store sorg kommuniserte ikke Kieran med dem. Han var i sin egenverden. En spesiell undervisningmetode har gitt nytt håp.

STOLT MAMMA: - Jeg visste
&nbsp;<span style="background-color: initial;">svært lite om autisme før jeg fikk&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Kieran. Det er mange misforståelser&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">knyttet til diagnosen, men&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">Kieran er så mye mer enn en&nbsp;</span><span style="background-color: initial;">gutt med autisme, sier Ragnhild. Foto: Sondre Steen Holvik og privat</span>
STOLT MAMMA: - Jeg visste  svært lite om autisme før jeg fikk Kieran. Det er mange misforståelser knyttet til diagnosen, men Kieran er så mye mer enn en gutt med autisme, sier Ragnhild. Foto: Sondre Steen Holvik og privatVis mer

- Det føles som en seier hver eneste gang han tar kontakt eller svarer på et spørsmål. I sommer lærte han å si «ja», forteller Ragnhild Wennberg (37) og smiler.

Hun er mammaen til Kieran (6), som fikk diagnosen barneautisme for to år siden.

Mens andre fireåringer stilte hundrevis av spørsmål om verdensrommet og biler, var Kierans ordforråd begrenset. Han kunne sanger som «Julekveldsvisa» og «Til ungdommen» på rams, men kommuniserte verken med foreldrene eller andre.

Kieran var også mye frustrert og redd. Disse følelsene ga han uttrykk for fysisk, ofte overfor moren og de andre barna i barnehagen.

Ny gutt i huset

Nå er hverdagen en helt annen. Etter at han startet på undervisningsopplegget EIBI (se faktaramme) i august i fjor, har foreldrene fått en «ny» gutt i huset. En gutt de kan snakke med. En gutt som oftere er glad og fornøyd. Og ikke minst: En gutt som er veldig stolt når foreldrene skjønner hva han vil!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.