Du leser nå Dagbladet Pluss
KINAS KONSULAT: En sikkerhetsvakt kjører forbi Kinas konsulat i Houston onsdag. Foto: (AP Photo/David J. Phillip)
KINAS KONSULAT: En sikkerhetsvakt kjører forbi Kinas konsulat i Houston onsdag. Foto: (AP Photo/David J. Phillip) Vis mer

Kina reagerer kraftig på at USA ber dem stenge konsulatet i Houston

Kina sier USA «brått» har bedt landet stenge sitt konsulat i Houston. Kineserne kaller beslutningen en politisk provokasjon og truer med gjengjeldelse.

– Dette er en ensidig politisk provokasjon fra USAs side og et alvorlig brudd på folkeretten og grunnleggende normer som dekker internasjonale forhold og den bilaterale konsulære avtalen mellom Kina og USA, sier en talsmann for det kinesiske utenriksdepartementet.

Han sier Kina fordømmer «denne opprørende og uberettigede beslutningen som vil sabotere forholdet mellom Kina og USA». Kina lover å gjengjelde beslutningen dersom den ikke blir omgjort, legger han til.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer