Kinesiske Geely, som eier Volvo, kommer til Europa

Nå igjen? vil mange si. Ja for kineserne har sagt «Nå kommer vi» før. Men nå ...

FRA VOLVO TIL GEELY: Peter Horbury har vært designsjef hos Volvo og er del-ansvarlig for den nye modellen til Geely, GC9 (bildet). Foto: GEELY
FRA VOLVO TIL GEELY: Peter Horbury har vært designsjef hos Volvo og er del-ansvarlig for den nye modellen til Geely, GC9 (bildet). Foto: GEELY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Kinesiske Geely, som blant annet eier svenske Volvo Cars, skal i samarbeid med disse snart presentere en bilmodell for det europeiske markedet.

Den vil være basert på en ny felles plattform - Compact Modular Architecture - som også vil være basis for etterfølgeren til Volvo V40, som ifølge våre kilder også skal produseres i Kina.

Får elektrifisering Geelys toppsjef, Li Shufu, har ifølge anonyme kilder sitert av telegrambyrået Reuters, besluttet at den nye modellen skal være brekkstangen for den kinesiske produsentens inntreden i det Europeiske markedet.

Deretter vil også USA være i siktet når Geely satser utenlands. Bilen vil bli en crossover-type bil som først lanseres i Kina med tradisjonell bensinmotor, før det utvikles et par versjoner med såkalt «alternative drivlinjer».

Det vil sannsynligvis i praksis bety elbil og/eller ladbar hybrid.

Den kompakte crossoveren, som sannsynligvis blir en krysning mellom kombi eller stasjonsvogn og SUV, skal i produksjon mot slutten av neste år og lanseres i Kina i 2017 før den kommer hit til Europa i 2018.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer