DIY: Rotorua kisteklubb på New Zealand gir medlemmene muligheten til å bygge og designe sine egne likkister. Det gir medlemmene en mulighet til å sosialisere, og det hjelper dem med å spare på kostnadene knyttet til begravelsen. Raewynne Latemore (71) bestemte seg for å dekorere kista si med bilder av Elvis. Foto: Tracy Latemore/ DPA /Contaygne.com
DIY: Rotorua kisteklubb på New Zealand gir medlemmene muligheten til å bygge og designe sine egne likkister. Det gir medlemmene en mulighet til å sosialisere, og det hjelper dem med å spare på kostnadene knyttet til begravelsen. Raewynne Latemore (71) bestemte seg for å dekorere kista si med bilder av Elvis. Foto: Tracy Latemore/ DPA /Contaygne.comVis mer

Kisteklubben i New Zealand snekrer kister som skildrer den avdødes liv

Geraldine (91) har snekret likkiste til seg selv, sin avdøde mann, og til en god venn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

I Rotorua kisteklubb på New Zealand møtes medlemmene hver uke for å bygge sine egne underjordiske møbler. De fleste er eldre mennesker som ønsker å ha kontroll på slutten av livet sitt, og kistene deres har alt fra gokart-design til Elvis-bilder i legemsstørrelse.

Det kan være noen synes at den nye hobbyen til 91 år gamle Geraldine Langford er litt dyster. Pensjonisten fra Rotorua på New Zealands Nordøya prøvde seg på møbeltapetsering, kakedekorering og ingeniørvirksomhet før hun bestemte seg for å bygge kister.

Hun har laget tre (men ikke brukt noen, som hun er kjapp til å påpeke), en til sin avdøde mann, en til en venn som beundret arbeidet hennes, og nå har hun dekorert en til seg selv med akvareller som skildrer steder der hun og mannen elsket å gå tur.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn