Kjærester siden ungdomsskolen: Slik holdt vi sammen

Anette Pløen (62) og Birger Morken (62) har opplevd å miste et barn og flere omganger med kreft. Sjekk hva ekspertene mener kjennetegner par som holder sammen hele livet.

UNGDOMSKJÆRESTER: Anette og Birger har vært kjærester siden de var 16 år.
UNGDOMSKJÆRESTER: Anette og Birger har vært kjærester siden de var 16 år.Vis mer

De var to ungdommer fra Oslo. Birger fra arbeiderstrøket Prinsdal og Anette fra «fine» Ljan. Anette var fra en kunstnerfamilien, gikk alltid litt annerledes kledd i sterke farger og flagrende klær. Faren til Birger var politimann og moren jobbet i Posten. Begge var musikkinteressert og spilte på gitar.

Birger syntes Anette var den flotteste jenta på skolen. At hun var interessert i ham, det kunne han ikke forestille seg. For Anette tok det litt tid å se Birger som gikk i parallellklassen. Men plutselig på trappa utenfor skolen gikk det et støt gjennom henne, og hun syntes den langhårete gutten som var så flink til å spille gitar, var kjempekjekk.

De begynte å gå sammen hjem fra skolen. Den mystiske jenta, som Birger hadde beundret gjennom hele ungdomsskolen ville plutselig henge med ham. Det ble likevel ikke tydelig for Birger at hun var interessert før en dag de sto utenfor en kiosk med hver sin gitarkasse. Annette kom ut med hendene bak ryggen og spurte: «Hvilken hånd vil du ha?». Han husker ikke hvilken hånd han valgte, men at han fikk en sjokoladeis. Da begynte han å forstå, hvis hun spanderte på ham, kanskje hun likte ham også?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.