Kjapp og fristende mandagsmiddag

Sjekk oppskriften her og planlegg resten av uka med det samme.

MANDAG: Deilig stekt kylling med soya og honning. Foto: Erik Hannemann
MANDAG: Deilig stekt kylling med soya og honning. Foto: Erik HannemannVis mer

Dette blir en uke det smaker godt av! Vi har laget en rykende fersk ukemeny som består av oppskrifter med ingredienser du finner i de fleste butikker.

Mandag: Rask kylling På mandag lager du deg en deilig kyllingrett. Den går så fort at du må dekke bordet før du begynner. Den smaker av honning og soya og har bare en hake: Du kan bli avhengig. Se video her.

Tirsdag: Spagetti carbonara Denne oppskriften på legendariske spagetti carbonara er så god at jeg ikke blir lei av den. Det bare fire ingredienser: Pasta, bacon, egg og ost. Det finnes andre oppskrifter på klassikeren, men ingen er enklere enn den her.

Onsdag: Torsk i panne Fisk! Kjøp med noen ferske torskefileter (eller tin noen frosne i kjøleskapet på morgenen). Fisk går mye raskere å lage enn kjøtt. Tror du meg ikke? Sjekk denne videoen av retten!

Torsdag: Rød suppe Tomatsuppe er nydelig og jeg vet ikke om noen kjappere og bedre variant enn den her. Den blir også veldig fyldig om du har i litt kjøttdeig. Om du vil kan du også ha i pølsebiter eller spekeskinke.

Endelig fredag: Pizza på bordet! Fredag er synonymt med pizza i lange perioder på mitt kjøkken. Jeg synes det er godt å lage pizza med kjøttboller. Noen ganger krydrer jeg mye med for eksempel kumin og paprika, andre ganger med timian, estragon og basilikum. Det beror på humøret.

Vi spanderer på oss en dessert også. Disse nøttepinnene er nydelige. Lag dem først og sett dem i kjøleskapet.

Lørdag: Jeg foreslår å lage de gode, spanske kjøttbollene i knallgul safransaus. Til kjøttbollene kan du lage en liten salat og noen kule fondantpoteter. Eller: gjør kjøttbollene til en del av et stort tapasbord!

Søndag: Vi runder av uka med en deilig, innbakt laks. Ideen er som følger: Lag et urtesmør, legg det mellom to laksefileter og pakk det inn i butterdeig. Stek til den er gyllen i ovnen. Tilbehør? Den kuleste kålpaien på lenge...

Ha en smakfull uke!

Les også:
Slik blir det tre forretter av en salmalaks
Dette er det beste brødet du kan bake
De beste potetoppskriftene
Aioli lager du enkelt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.