Kjedelig med mindre salt? Piff opp maten med krydder og urter!

Smaker godt, og kan være bra for helsa.

OSLO - 20111209: Salt til tema sak. En fire kilos salthaug. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
OSLO - 20111209: Salt til tema sak. En fire kilos salthaug. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har salt fått særlig oppmerksomhet ettersom forskning har vist at salt øker risikoen for høyt blodtrykk.

En stor studie utført i 187 land som ble publisert i det anerkjente tidsskriftet New England Journal of Medicine tidligere i år, anslo at salt fører til 1,65 millioner dødsfall årlig.

Nylig meldte også dagligvarekjedene i NorgesGruppen at de skal redusere saltinnholdet i sine kjøttdeigprodukter. Samtidig er det mye du kan gjøre selv for å redusere saltinntaket.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer