OSLO - 20111209: Salt til tema sak. En fire kilos salthaug. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
OSLO - 20111209: Salt til tema sak. En fire kilos salthaug. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Kjedelig med mindre salt? Piff opp maten med krydder og urter!

Smaker godt, og kan være bra for helsa.

Den siste tiden har salt fått særlig oppmerksomhet ettersom forskning har vist at salt øker risikoen for høyt blodtrykk.

En stor studie utført i 187 land som ble publisert i det anerkjente tidsskriftet New England Journal of Medicine tidligere i år, anslo at salt fører til 1,65 millioner dødsfall årlig.

Nylig meldte også dagligvarekjedene i NorgesGruppen at de skal redusere saltinnholdet i sine kjøttdeigprodukter. Samtidig er det mye du kan gjøre selv for å redusere saltinntaket.

En tredel av oss er i liten eller ingen grad oppmerksomme på hvor mye salt de spiser, mens fire av ti vet ikke at et høyt inntak av salt kan føre til høyt blodtrykk, viser en ny nordisk undersøkelse utført av YouGov.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn