Kjedelig, tenker du?

Da bør du sjekke disse lekre oppskriftene fra vår nye kokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet Endelig fredag): Helgekos.

- Det med fokus på råvarer kommer aldri til å forlate sjela, uansett hvor røff og tøff mat jeg skal lage. Vi kokker vil jo helst alltid ha det beste, og gode råvarer er aller best når det er sesong, sier Jan Robin Ektvedt entusiastisk.

Han har hatt en travel vår med åpning av det nye spisestedet Hitchhiker i Oslo, der han serverer uhøytidelig gatemat inspirert av matreiser til steder som Peru, Mexico og Korea.

- Mat trenger ikke være så vanskelig når råvarene er gode. Noe så enkelt som saltbakte nypoteter med pepperrotrømme er noe av det beste jeg får, sier Jan Robin.

- Og jeg skreller aldri nypotetene, mye av den gode smaken sitter jo i skallet.

Nykål med fantastisk smak Han er også glad i den norske aspargesen, men den er vanskelig å få tak i for vanlige forbrukere, det meste av delikatessen blir solgt til restauranter.

- Men nå er nykålen på vei ut i butikkhyllene, og den har en fantastisk smak. Den blir bare bedre og bedre jo nærmere vi kommer juni, sier Jan Robin.

Han serverer heldampet nykål med bacon og sjalottløk. Elegant og enkelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer