Kjedelig, tenker du?

Da bør du sjekke disse lekre oppskriftene fra vår nye kokk.

(Dagbladet Endelig fredag): Helgekos.

KNASENDE GODT: De er ferske og små, og utrolig gode. Her har Jan Robin Ektvedt glasert små, norske gulrøtter med blant annet saften av en appelsin. Foto: METTE MØLLER
DAMPET NYKÅL MED BACON: Elegant og enkelt. Foto: METTE MØLLER
SALTBAKTE SMÅPOTETER: Med luftig rømmekrem som kald dipp - dette en av Jan Robins favorittretter. Foto: METTE MØLLER
PEPPERROTRØMME: Kald, luftig rømmekrem med pepperrot. Du pisker den kjapt mens potetene står i ovnen. Foto: METTE MØLLER

- Det med fokus på råvarer kommer aldri til å forlate sjela, uansett hvor røff og tøff mat jeg skal lage. Vi kokker vil jo helst alltid ha det beste, og gode råvarer er aller best når det er sesong, sier Jan Robin Ektvedt entusiastisk.

KNASENDE GODT: De er ferske og små, og utrolig gode. Her har Jan Robin Ektvedt glasert små, norske gulrøtter med blant annet saften av en appelsin. Foto: METTE MØLLER
KNASENDE GODT: De er ferske og små, og utrolig gode. Her har Jan Robin Ektvedt glasert små, norske gulrøtter med blant annet saften av en appelsin. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Han har hatt en travel vår med åpning av det nye spisestedet Hitchhiker i Oslo, der han serverer uhøytidelig gatemat inspirert av matreiser til steder som Peru, Mexico og Korea.

JAN ROBIN EKTVEDT: Jan Robin Ektvedt er vår nye kokk i vår. En kreativ og ujålete kokk, som liker å kombinere norske råvarer med oppskrifter og krydder fra hele verden. Jan Robin er med på kokkelandslaget, og har bl.a. jobbet som assisterende kjøkkensjef på restaurant Strand. Han har nå startet spisestedet Hitchhiker i Oslo. Foto: NINA HANSEN
JAN ROBIN EKTVEDT: Jan Robin Ektvedt er vår nye kokk i vår. En kreativ og ujålete kokk, som liker å kombinere norske råvarer med oppskrifter og krydder fra hele verden. Jan Robin er med på kokkelandslaget, og har bl.a. jobbet som assisterende kjøkkensjef på restaurant Strand. Han har nå startet spisestedet Hitchhiker i Oslo. Foto: NINA HANSEN Vis mer

- Mat trenger ikke være så vanskelig når råvarene er gode. Noe så enkelt som saltbakte nypoteter med pepperrotrømme er noe av det beste jeg får, sier Jan Robin.

- Og jeg skreller aldri nypotetene, mye av den gode smaken sitter jo i skallet.

Nykål med fantastisk smak Han er også glad i den norske aspargesen, men den er vanskelig å få tak i for vanlige forbrukere, det meste av delikatessen blir solgt til restauranter.

- Men nå er nykålen på vei ut i butikkhyllene, og den har en fantastisk smak. Den blir bare bedre og bedre jo nærmere vi kommer juni, sier Jan Robin.

Han serverer heldampet nykål med bacon og sjalottløk. Elegant og enkelt.

- Den fine sprøheten i nykål er viktig å ta vare på, så ikke kok eller damp den for lenge, råder han.

• Les også: Klar for et sunt alternativ til fredagstacoen?