Kjendiser gjør navn populære

Kjendiser, kongelige og idrettsstjerner har stor påvirkning på navnetrendene, men ikke når navnene er for vanlige.

NYTT TRENDNAVN?: Foreløpig er det kun 22 norske kvinner som heter Estelle, men navneforsker Gulbrand Alhaug tror vi kommer til å se en økning i bruken av navnet. Kungahuset.se
NYTT TRENDNAVN?: Foreløpig er det kun 22 norske kvinner som heter Estelle, men navneforsker Gulbrand Alhaug tror vi kommer til å se en økning i bruken av navnet. Kungahuset.se Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Foreldre har mye å ta hensyn til når de skal velge et navn til barnet. Skal det kalles opp etter besteforeldrene? Ha et navn som passer sammen med søsknenes navn? Eller kanskje ha et trendy navn?

Det er mye som er med på å bestemme navnetrendene, deriblant kjendiser. Navneforsker Jørgen Ouren ved Statistisk sentralbyrå forteller at kjendiser og deres barn kan inspirere foreldre til å kalle barnet sitt det samme.

- Forutsetningen er at navnet har et potensial som bare mangler at noen puster til gloa. Ingen kjendis i verden kan få liv i navn som Mette eller Marit, som er steindødt. Men Vegard (Ulvang), Andrine (Flemmen), Tomine (Harket) og Noah (Solskjær) er alle eksempler på eksempelets makt. Poenget er ikke oppkalling, men at man blir minnet på at det aktuelle navnet finnes, sier Ouren til Foreldre & Barn.

Flere Estelle i Norge? Det ble stor oppmerksomhet rundt navnevalget til den nye svenske prinsessen Estelle tidligere i år. I Sverige er det per i dag 1216 kvinner som heter Estelle, men i Norge er navnet mindre vanlig. Kun 22 norske kvinner heter dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer