FLØRT I SOLA: Nesten hver tredje nordmann synes det er enklere å flørte i utlandet, og fire av ti flørter aktivt når de er på utenlandsferie, viser en undersøkelse blant brukerne av reisesøktjenesten Reisefeber. Illustrasjonsfoto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
FLØRT I SOLA: Nesten hver tredje nordmann synes det er enklere å flørte i utlandet, og fire av ti flørter aktivt når de er på utenlandsferie, viser en undersøkelse blant brukerne av reisesøktjenesten Reisefeber. Illustrasjonsfoto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIXVis mer

Kjenner du deg igjen i denne situasjonen?

Fire av ti nordmenn flørter aktivt på utenlandsferie.

(Dagbladet): Nesten hver tredje nordmann synes det er enklere å flørte i utlandet, og fire av ti flørter aktivt når de er på utenlandsferie, viser en undersøkelse gjennomført blant brukerne av reisesøketjenesten Reisefeber.

Flere flørter På spørsmål om hvor mange ferieflørter nordmenn har hatt når de først har hatt en flørt på reise, svarer 27 prosent at de bare har hatt én ferieflørt.

Enda flere, 41 prosent, svarer at de har hatt én til to flørter, mens 24 prosent sier de har hatt fra tre til fem ferieflørter i utlandet.

Blant de litt mer aktive sjekkerne svarer 5 prosent at de har hatt mellom fem og ti ferieflørter, mens 3 prosent har hatt mere enn ti ferieflørter på ferie.

Møtes igjen Det er likevel ikke sånn at ferieflørten nødvendigvis blir et flyktig bekjentskap.

I undersøkelsen kommer det fram at 35 prosent treffer igjen ferieflørten etter ferien, og det til tross for at nordmenn flørter omtrent like mye med personer som er innfødte som med andre turister.

Av disse fortsetter 54 prosent å møte hverandre bare som venner.

Men det er også håp for at et romantisk øyeblikk på ei strand med bølgebrus og solnedgang, skal ende opp som noe mer langvarig:

6 prosent oppgir nemlig at de har blitt kjærester eller samboere med ferieflørten, mens 6 prosent er gift og 6 prosent svarer også at de både er gifte og har fått barn.

Singel i Berlin - For de som vil oppleve en ferieflørt på valentinsdagen anbefaler vi Berlin, sier salgsdirektør Lena Wennerstein i Reisefeber Skandinavia i en pressemelding.

For er du usikker på hvor du kan møte en eventuell ferieflørt er noen steder nemlig bedre egnet enn andre, skal vi tro Reisefeber:

I Berlin for eksempel bor det cirka en halv million single, mens nesten én av tre foreldre i Paris er single.

I Fort Lauderdale i Florida bor det cirka 11 prosent flere menn enn kvinner, og gjennomsnittsalderen er drøyt 42 år.

Steder som Alaska, Colorado og Hawaii har alle et overskudd av menn.

Ifølge singelnett.no, finnes det cirka 1,1 millioner single personer i Norge i dag.