Kjent «Game of Thrones»-attraksjon tatt av storm

Azurvinduet utenfor Malta.

SEVERDIGHET: Azurvinduet, som blant annet ble brukt som lokasjon for scener i «Game og Thrones» kollapset i havet i morges. Foto: NTB Scanpix 
SEVERDIGHET: Azurvinduet, som blant annet ble brukt som lokasjon for scener i «Game og Thrones» kollapset i havet i morges. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I århundrer har naturfenomenet Azurvinduet (Azure Window) - stått i mot vær, vind, og menneskelig påvirkning. Slik er det ikke lenger.

Nå er den naturlige steinformasjonen i Dwejra-bukta på øya Gozo utenfor Malta borte for godt. I formiddag raste den sammen og forsvant i havet i stormen.

«Game of Thrones»

Azurvinduet ble ikke mindre populær som severdighet etter at stedet ble brukt som lokasjon for flere scener i TV-serien «Game of Thrones».

Den spektakulære steinbrua som forbinder Dwejra-klippen med resten av øya, har forvitret i mange år, og steiner har til stadighet løsnet fra undersiden. De siste årene har det blitt slått opp flere varselplakater på stedet, med advarsler om å bevege seg ut på «brua» skriver Malta Today.

Ulovlig stuping

«Game of Thrones» har bidratt til ekstra turisttrafikk til Azurvinduet, som ligger i et område som er relativt populært fra før. Farvannet rundt er mye brukt til dykking, og det har vært populært å stupe fra selve steinbrua - selv om det har vært ulovlig.

I 2013 utførte geologen Peter Gatt en undersøkelse av Azurvinduet på oppdrag for utviklings-ministeriet på Malta. Han fant at 90 prosent av brua hadde forvitret i løpet av de 30 siste årene. Han sa også at hans anbefalinger vedrørende tiltak for å sikre formasjonen - som å bolte fast den gjenværende steinmassen - i stor grad hadde blitt neglisjert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer