EGEN ØY: For 990 000 kroner kan du få kjøpt deg en hytte med egen øy på Tonsåsen i Valdres. FOTO: Privatmegleren
EGEN ØY: For 990 000 kroner kan du få kjøpt deg en hytte med egen øy på Tonsåsen i Valdres. FOTO: PrivatmeglerenVis mer

Kjøp denne øya for en million

Det meldes om et labert hyttemarked, så nå er det muligheter for et godt kjøp.

||| Har du én million å kjøpe hytte for, er det ifølge finn.no over 1000 eiendommer å velge mellom. Og skal vi tro eiendomsmegler Kim André Johansen hos Notar i Sarpsborg, er det muligheter for å gjøre et godt kjøp.

- Det har nok vært en god del bedre omsetning tidligere. Hittil i år har det vært ganske labert, så for dem som er ute etter et godt kjøp er mulighetene veldig gode, sier han til klikk.no.

Egen øy I Valdres, på Tonsåsen, har Privatmegleren for salg en hytte på egen øy.

"Eiendommen ligger idyllisk til på en øy i øvre Øyangsvann på Tonsåsen. Hytta er den eneste bygningen på denne øya", skriver megleren i annonsen.

- Det er veldig sjelden vi som meglere kommer over en slik eiendom, sier eiendomsmegler Olav Qvale til klikk.no.

- Dette er et kjempegunstig kjøp, og her får du veldig mye for pengene. Alt inventaret med antikviteter følger blant annet med. Dette er virkelig verdt å komme og se på.

Gode kjøp for den nevenyttige Kim André Johansen i Notar har til salgs en eiendom på Høysand ved Skjeberg. Prisantydningen er 990 000 kroner, men da snakker vi nesten bare tomt, for hytta har tilnærmet ingen verdi.

- Hytta er i dårlig forfatning, men tomten er på 3,5 mål. Det er imidlertid usikkert i forhold til kommunen om de vil gi tillatelse til videre utvikling av tomten.

Generelt har Johansen registrert at det er blitt en større andel av dem som ønsker en tipp-topp hytte.

- Det er blitt færre av dem som er villig til å gå i gang med oppussing, men derfor er det også større mulighet for den nevenyttige til å gjøre et virkelig godt kjøp og få en hytte med en flott beliggenhet.

Standard avgjørende Johansen forteller at tendensen blant hyttekjøperne også har endret seg når det gjelder beliggenhet kontra standard.

- Nå er det standard som gjelder fremfor beliggenhet for hytter i sjiktet opp mot én million. For de virkelig dyre hyttene er det fortsatt beliggenheten som avgjør.

- Derfor er det også blitt vanskeligere å selge hytter uten tilknytning til vann og kloakk. Særlig gjelder dette her i Sarpsborg fordi det vil komme et pålegg om tilknytning før eller siden, og da kjøper folk helst de med tilknytning for å slippe den ekstrautgiften senere.

Kjøp og riv I den andre enden av skalaen finnes en laftet hytte på 29 kvadratmeter. Prisforlangende er 30 000 kroner, men da må du love å ta den med deg når du går.

"Kjøpet omfatter fjerning av hytte og uthus", står det i annonsen.

Det har ikke lyktes klikk.no å komme i kontakt med selgeren.

Golfbil og båtplass For samme pris som hytta i Høysand, 990 000 kroner, har Terra Eiendomsmegling til salgs en "stor toppleilighet med optimale solforhold og utsikt over "hele" Kragerø", som de skriver i annonsen.

Det følger imidlertid med en fellesgjeld på tre millioner kroner. Med en løpetid på 25 år, tilsvarer det rundt 15 000 kroner i måneden.

I tillegg kommer det andre kostnader som fellesutgifter, vedlikehold golfbil, medlemsskap på golfbane og båtplass. Til sammen 18 500 kroner i året.

KJØP OG RIV: 30.000 kroner. SKJERMDUMP: Finn.no
KJØP OG RIV: 30.000 kroner. SKJERMDUMP: Finn.no Vis mer

Likevel, når du har betalt alt dette, kan du ikke bruke leiligheten hele året.

- Dette er et prosjekt med såkalt utleieplikt, som betyr at man må leie ut i en viss periode og sitter igjen med en selvbruksperiode. I dette tilfellet går selvbruksperioden fra 10. juni til 20. august, i tillegg har man påsken, sier eiendomsmegler Kent Andersen til klikk.no.

Les også:

Slik kjøper du hytte i Danmark

Regnskap for hytta

Gode muligheter i sjøhytte-markedet

Kjapp middag med fem ingredienser

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

KRAGERØ:  Golf og båtplass til en mill. NB: Det følger med fellesgjeld. SKJERMDUMP: Finn.no
KRAGERØ: Golf og båtplass til en mill. NB: Det følger med fellesgjeld. SKJERMDUMP: Finn.no Vis mer