KRETA: Spania, Hellas og Tyrkia ligger på charterferietoppen også for neste sommer. De fem største reisemålene er Antalya, Mallorca, Rhodos, Kreta og Kypros. Foto: KYRRE LIEN / NTB SCANPIX
KRETA: Spania, Hellas og Tyrkia ligger på charterferietoppen også for neste sommer. De fem største reisemålene er Antalya, Mallorca, Rhodos, Kreta og Kypros. Foto: KYRRE LIEN / NTB SCANPIXVis mer

Kjøper reiser for én milliard i januar, og nå selges det tre i minuttet

Her er sommerens charternyheter.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Januar er høysesong for feriebestilling. I løpet av denne måneden selger charterselskapene pakkereiser for én milliard kroner. Det er i ferien vi planlegger neste ferie.

- Så fort julematen er spist og gavene åpnet, går mange på nettet for å lete etter neste års sommerferie, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Star Tour.

Ifølge Google starter nordmenn å søke etter ferie allerede ved 21-tida på selveste julaften.

Sommerferien Det er først og fremst sommerferien som bestilles nå. Det går unna i rekordfart.

CHARTERFERIEN: Hotell med eget badeland og all inclusive er hot i Syden til sommeren, som her i Tyrkia. Lista over de ferske nyhetene fra charterselskapene finner du nederst i saken. Foto: EIVIND PEDERSEN
CHARTERFERIEN: Hotell med eget badeland og all inclusive er hot i Syden til sommeren, som her i Tyrkia. Lista over de ferske nyhetene fra charterselskapene finner du nederst i saken. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Det selges tre reiser i minuttet, eller 167 reiser i timen, viser beregninger fra Star Tour. Totalt kommer 1 250 000 nordmenn til å reise på en pakketur i 2013.

Spania, Hellas og Tyrkia ligger på charterferietoppen også for neste sommer.

De fem største reisemålene er Antalya, Mallorca, Rhodos, Kreta og Kypros.

Nye øyer Det dukker ikke opp så mange nye reisemål i charterkatalogene, de fleste feriesteder er oppdaget for lenge siden.

De italienske Maddalena-øyene er i charterkatalogen for første gang. Ibiza er tilbake i charterkatalogene, denne gang satses det på barnefamilien.

Flere charterarrangører satser på den nye flyplassen ved Antalya, som forkorter transfertida med flere timer til det populære reisemålet.

Azorene og Madeira blir sommerreisemål, spesielt for godt voksne reisende.

Badelandferie Trenden med hoteller med eget badeland og all inclusive bare øker. Barnefamiliene er ofte i en periode i livet der det å ha det enkelt og lettvint i ferien er viktig.

Mens par og single sjelden bestiller denne ferieformen.

Ferieanlegg for barnefamilien var det som økte mest i Syden tidligere. Det er flere nye familieanlegg og ferielandsbyer i sommerens charterkataloger også i år.

ALANYA: Flere charterarrangører satser på den nye flyplassen som gir kortere reisetid.  Foto: EIVIND PEDERSEN
ALANYA: Flere charterarrangører satser på den nye flyplassen som gir kortere reisetid. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Men nå kommer charterhotell for voksne for fullt. De fleste store charterarrangørene har barnefrie hoteller på sommerens liste.

Nye avreisesteder Om det ikke blir så mange nye feriesteder på land, satser charterarrangørene for fullt til sjøs i sommer. Både cruise i Middelhavet, ukesturer fra Tyrkia eller egen seilbåt med plass til åtte.

Viktigere enn nye reisemål er for mange de mange nye avreiseflyplassene. Til sommeren går det direktefly fra Lakselv i nord, til Kristiansand i sør.

Til sammen blir det charterturer direkte fra 12 flyplasser i Norge.

Mange velger nå reisemål ut fra hvor det går direktefly. Det sparer både tid og penger på feriebudsjettet.