Verdens mest spektakulære togreise

Kjør Flåmsbana i virtuell virkelighet

Nesten en million kjørte Flåmsbana i 2016.

EKSTREM TOGTUR: Flåmsbana er tog på sitt mest ekstreme. En ny virtuell film gir deg et unikt innblikk i opplevelsen av det som er kåret som en av verdens vakreste togturer. Foto: VisitFlåm
EKSTREM TOGTUR: Flåmsbana er tog på sitt mest ekstreme. En ny virtuell film gir deg et unikt innblikk i opplevelsen av det som er kåret som en av verdens vakreste togturer. Foto: VisitFlåm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Togturen med Flåmsbana er både vakker og litt skummel. Så vakker og skummel at jernbanestrekningen mellom Myrdal opp på fjellet og Flåm nede ved fjorden stadig får mer internasjonal oppmerksomhet.

Den 44 minutter lange - og bratte - reisa er også kåret som en av de ti beste togreisene i Europa av National Geographic og ble i 2014 utnevnt til «The World´s most incredible train journey of 2014» av Lonely Planet Traveller.

Flåmsbana 75 år

Og mer skal det bli. For nå har selskapet Expedia i anledning den spektakulære banens 75 års-jubileum laget en helt spsiell virtuell panoramafilm av hele reisen. Ved feste et 360 graders kamera på lokomotivet er hele reisen fra Myrdal høyt oppe på Hardangervidda, nedover den bratte Flåmsdalen med alle sine fosser og vakre natur og selvsagt også sjarmøretappen inn til Flåm filmet på en måte som aldri er gjort før.

Resultatet er imponerende, og du kan se det her.

Nesten en million

Du føler deg nesten som passasjer på toget om du ser filmen med VR-briller, og kanskje får du lyst på turen i virkeligheten også.

Da er du i tilfelle ikke alene. Bare i 2016 er det estimert at 920 000 mennesker var kunder av banen. Det er et tall markedsansvarlig for Flåmsbana, Bengt Hammer, er fornøyd med. Han ser ikke bort fra at den virtuelle filmen om en av Norges desidert største turistattraksjoner vil føre til enda høyere besøkstall framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer