Kjører du bil her er du på Europas flotteste biltur

Her er reisetipsene til seks av de flotteste turene.

NUMMER EN:  De smale, svingete veiene ved Amalfikysten i Italia vant kåringen. Foto: Dennis Jarvis / Creative Commons  (CC BY-SA 2.0)
NUMMER EN: De smale, svingete veiene ved Amalfikysten i Italia vant kåringen. Foto: Dennis Jarvis / Creative Commons (CC BY-SA 2.0) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): Yahoo travel har kåret Europas flotteste bilturer. Vi gir deg reisetips til seks av dem.

Å bestemme selv hvor veien går frister mange til å velge en mobil ferie bak rattet.

En lang kjøretur Ved å følge Europaveien gjennom Sverige, anslår 1881 at det tar rundt 16 timer ned til Bayern, et av områdene Yahoo travel har fremhevet som svært velegnet for bilferie.

Grunnen er blant annet eventyrlignende slott, laget på 1800 tallet av kong Ludvig II.

Vær likevel oppmerksom når du kjører på Autobahn i Tyskland. I følge NAF er det fri fartsgrense på 25% av denne, men det anbefales at du aldri overstiger 130 kilometer i timen.

Styr unna alkoholen Pass også på alkoholinntaket. Selv om en kald øl kan friste til lunchen er flere europeiske land strenge på kjøring og promille.

I Tyskland ligger grensen på 0,5, mens i nabolandet Tsjekkia er den på 0, altså strengere enn i Norge som har en grense på 0,2.

Å dra på bilferie i Europa i en uke eller mer krever av naturlige årsaker en del bagasje. Pakk lurt før du legger ut på tur, så unngår du farlige situasjoner forårsaket av løse gjenstander ved bråstans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer