Kjos fikk milliard-overskudd og lanserer 50 nye ruter

Rekord-resultat.

NYE HØYDER: Norwegian leverte et rekordresultat for 2016. Og nå skal selskapet ekspandere ytterligere. Foto: NTB Scanpix
NYE HØYDER: Norwegian leverte et rekordresultat for 2016. Og nå skal selskapet ekspandere ytterligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norwegians internasjonale vekst bidro til et resultat etter skatt på 1,14 milliarder kroner i fjor. Det er det beste resultatet i flyselskapets historie.

Før skatt var resultatet på 1,5 milliarder kroner for 2016, en kraftig økning fra 2015, da resultatet var 75 millioner. Driftsresultatet for hele 2016 var på 1,8 milliarder kroner, sammenlignet med 347,8 millioner kroner året før.

For fjerde kvartal ble resultatet før skatt 299,7 millioner kroner, mot et underskudd på 702,9 millioner kroner i samme kvartal i 2015. Selskapet påpeker at kvartalsresultatet inkluderer en samlet nettogevinst på 852 millioner kroner – mot et netto trekk på 515 millioner kroner ett år tidligere – fra valutakontrakter, drivstoffsikringer og justeringer for arbeidskapital i utenlandsk valuta.

Rekordår

Den kraftige økonomiske veksten skjedde i et år der det også ble passasjerrekord for flyselskapet. 29,3 millioner passasjerer reiste med Norwegian i 2016, og selskapet lanserte 34 nye ruter og fikk levert 21 fabrikknye fly.

Det er selskapets vekst internasjonalt som i størst grad har bidratt til det sterke resultatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer