Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Kjos fikk milliard-overskudd og lanserer 50 nye ruter

Rekord-resultat.

NYE HØYDER: Norwegian leverte et rekordresultat for 2016. Og nå skal selskapet ekspandere ytterligere. Foto: NTB Scanpix
NYE HØYDER: Norwegian leverte et rekordresultat for 2016. Og nå skal selskapet ekspandere ytterligere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Norwegians internasjonale vekst bidro til et resultat etter skatt på 1,14 milliarder kroner i fjor. Det er det beste resultatet i flyselskapets historie.

Før skatt var resultatet på 1,5 milliarder kroner for 2016, en kraftig økning fra 2015, da resultatet var 75 millioner. Driftsresultatet for hele 2016 var på 1,8 milliarder kroner, sammenlignet med 347,8 millioner kroner året før.

FORNØYD: Konsernsjef Bjørn Kjos. Foto: NTB Scanpix
FORNØYD: Konsernsjef Bjørn Kjos. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For fjerde kvartal ble resultatet før skatt 299,7 millioner kroner, mot et underskudd på 702,9 millioner kroner i samme kvartal i 2015. Selskapet påpeker at kvartalsresultatet inkluderer en samlet nettogevinst på 852 millioner kroner – mot et netto trekk på 515 millioner kroner ett år tidligere – fra valutakontrakter, drivstoffsikringer og justeringer for arbeidskapital i utenlandsk valuta.

Rekordår

Den kraftige økonomiske veksten skjedde i et år der det også ble passasjerrekord for flyselskapet. 29,3 millioner passasjerer reiste med Norwegian i 2016, og selskapet lanserte 34 nye ruter og fikk levert 21 fabrikknye fly.

Det er selskapets vekst internasjonalt som i størst grad har bidratt til det sterke resultatet.

– Vi er meget godt fornøyd med at vi i et år med stor internasjonal vekst, etablering i nye markeder og tøff konkurranse leverer selskapets beste resultat noensinne, sier konsernsjef Bjørn Kjos. Ansetter 2.000

Ansetter 2000 nye

Han legger til at selskapet har ambisjoner om å utvikle rutenettet ytterligere i løpet av 2017.

– I løpet av 2017 vil 32 nye fly bli satt i trafikk, hvorav ni 787–9 Dreamlinere. Vi skal lansere mer enn 50 nye ruter og rekruttere over 2.000 nye kolleger over hele verden, sier Kjos.

Norwegian kan skilte med en fyllingsgrad på 88 prosent for hele 2016, en vekst på 1,5 prosentpoeng fra året før. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling