Storbyferie

Klar for 100 millioner passasjerer i året - slik blir verdens største flyplass

Åpner i 2019 i Beijing.

TRAFIKKMASKIN: Slik skal verdens største flyplass se ut når den åpner i 2019. Beijings nye hovedflyplass skal kunne betjene 100 millioner passasjerer i året. Illustrasjon: Zaha Hadid Architects
TRAFIKKMASKIN: Slik skal verdens største flyplass se ut når den åpner i 2019. Beijings nye hovedflyplass skal kunne betjene 100 millioner passasjerer i året. Illustrasjon: Zaha Hadid Architects Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Turistene strømmer både inn og ut av Kina i et stadig økende tempo. Ikke minst har velstandsøkningen i verdens mest folkerike land gjort kineserne selv langt mer reiselystne.

Den økende trafikkmengden har ført til at Beijings nåværende flyplass, Beijing Capital International Airport, som slett ikke er liten - den er faktisk verdens nest største målt i antall passasjerer, allerede er hardt presset på kapasitet - og verre vil det bli.

Derfor har myndighetene for lengst satt fart i planene om å bygge en ny flyplass, og da bygger de like godt verdens største.

Første del av den nye flyplassen, som foreløpig ikke har noe annet navn enn «Beijings nye flyplass», skal åpne i 2019. Da skal fire rullebaner være klare, og flyplassen skal i første omgang ha kapasitet til å betjene 45 millioner passasjerer i året. Seinere skal dette utvides til 100 millioner årlige passasjerer, skriver Reuters.

Flyplassen, som ligger i det sørlige Daxing-distriktet, begynner allerede å ta form.

Det særegne terminalbygget på 700 000 kvadratmeter er tegnet av den nå avdøde arkitekten Zaha Hadid og består av et stort senter, og seks «blekksprutarmer» ut til de forskjellige pirene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer