Klar for et sunt alternativ til fredagstacoen?

Da bør du prøve deg på Karla Siverts' ferske vårruller.

Her finner du flere oppskrifter fra Karla Siverts.

(Dagbladet Endelig fredag): De fleste av oss har bare smakt restaurantversjonen. Eller ferdiglagde fra butikkenes frysedisker.

PÅ ETT BRETT: Vårruller er perfekt mat å lage sammen med andre. Hva med å invitere venner over til vårrullverksted?
VÅRRULLSALAT: En spennende måte å servere vårruller på. Lag gjerne salaten klar først, og bland inn nystekte vårruller rett før servering.
FRITERTE VÅRRULLER: Vårruller kan egentlig fylles med det du liker, og mange foretrekker rene vegetarruller. Denne varianten, med røkt svineknoke, smaker fantastisk godt.
FERSKE VÅRRULLER: Disse delikate og sunne vietnamesiske vårrullene tilberedes uten fritering. De ferske ingrediensene pakkes enkelt og greit inn i fuktet rispapir.

Men de hjemmelagde vårrullene smaker  spesielt godt, og med Karla Siverts' gode oppskrifter blir de små asiatiske godbitene nydelig helgesnadder.

Vårrullverksted Vårruller er også perfekt mat å lage sammen med andre. Inviter venner til et hyggelig vårrullverksted. Prøv dere fram til de beste smakene.

Mange liker bare grønnsaker og urter i vårrullene, mens andre foretrekker kylling, reker eller svin. Karlas variant med røkt svineknoke smaker utrolig godt.

FRISTENDE: Karla Siverts lager deilige vårruller til helga.  Dette er ferske vårruller. Foto: METTE MØLLER
FRISTENDE: Karla Siverts lager deilige vårruller til helga. Dette er ferske vårruller. Foto: METTE MØLLER Vis mer

- De klassiske, friterte vårrullene er veldig fristende. Det finnes uendelig med fyll, det er egentlig opp til enhver sin smak. Jeg bruker gjerne ferdigkjøpt deig, den er like god som hjemmelaget - og veldig mye mer lettvint, sier Karla, og løfter forsiktig et par gyllenbrune og sprøstekte vårruller opp av den rykende varme oljegryta.

Favoritten Første gang Karla smakte ferske vårruller, altså de som ikke er friterte, var på en rundreise i Vietnam. Vietnamesisk mat er inspirert av både fransk og kinesisk kjøkken, og blir ofte omtalt som urtenes hjemland. På en restaurant fikk Karla helt enkelt utdelt rispapir og en skål med friske, oppkuttede grønnsaker. Hun skjønte ingenting, og måtte få forklaring på hvordan pakke inn grønnsakene i rispapiret.

- Etter det ble ferske vårruller en favoritt. Det er bare så utrolig godt! Så friskt og vårlig - og veldig sunt, sier Karla.

KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER
KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER Vis mer

Hun pakker strimler av gulrøtter, agurk og sprøstekt kylling inn i flortynne rispapir, sammen med masse frisk koriander og mynte - og spicy dippsaus.