Klar for et sunt alternativ til fredagstacoen?

Da bør du prøve deg på Karla Siverts' ferske vårruller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Karla Siverts.

(Dagbladet Endelig fredag): De fleste av oss har bare smakt restaurantversjonen. Eller ferdiglagde fra butikkenes frysedisker.

Men de hjemmelagde vårrullene smaker  spesielt godt, og med Karla Siverts' gode oppskrifter blir de små asiatiske godbitene nydelig helgesnadder.

Vårrullverksted Vårruller er også perfekt mat å lage sammen med andre. Inviter venner til et hyggelig vårrullverksted. Prøv dere fram til de beste smakene.

Mange liker bare grønnsaker og urter i vårrullene, mens andre foretrekker kylling, reker eller svin. Karlas variant med røkt svineknoke smaker utrolig godt.

- De klassiske, friterte vårrullene er veldig fristende. Det finnes uendelig med fyll, det er egentlig opp til enhver sin smak. Jeg bruker gjerne ferdigkjøpt deig, den er like god som hjemmelaget - og veldig mye mer lettvint, sier Karla, og løfter forsiktig et par gyllenbrune og sprøstekte vårruller opp av den rykende varme oljegryta.

Favoritten Første gang Karla smakte ferske vårruller, altså de som ikke er friterte, var på en rundreise i Vietnam. Vietnamesisk mat er inspirert av både fransk og kinesisk kjøkken, og blir ofte omtalt som urtenes hjemland. På en restaurant fikk Karla helt enkelt utdelt rispapir og en skål med friske, oppkuttede grønnsaker. Hun skjønte ingenting, og måtte få forklaring på hvordan pakke inn grønnsakene i rispapiret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer