FREDAGSKOS: Taco smaker ekstra godt med til hjemmelaget tilbehør. Karla Siverts har gode oppskrifter på både salsa og guacamole, samt hjemmelagde tacolefser og langtidsstekt svinekjøtt. Foto: METTE MØLLER
FREDAGSKOS: Taco smaker ekstra godt med til hjemmelaget tilbehør. Karla Siverts har gode oppskrifter på både salsa og guacamole, samt hjemmelagde tacolefser og langtidsstekt svinekjøtt. Foto: METTE MØLLERVis mer

Klar for noe annet enn boksemais og tørre lefser?

Her er oppskriftene som sikrer deg spicy, saftig og sunn taco.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Det er lett å lage, og alle liker det. Taco er snart vår nye nasjonalrett - i alle fall på fredagskvelden.

Alle har sine favoritter, enten det er kjøttdeig i skjell, kylling i lefser - eller rene vegetarvarianter.

Opprinnelig er taco en tradisjonell meksikansk rett som består av en varm maistortilla, rullet sammen og fylt med forskjellig mat.

TOMATSALSA Denne gode salsaen gjør tacomåltidet litt sunnere. Og så smaker den utrolig godt! Juster med chili hvis du liker den mer spicy. Du trenger:2 store tomater i terninger 1/4 rødløk, finkuttet 1 lite fedd hvitløk, finhakket 1/2 grønn chili, finhakket 1/4 rød chili, finhakket 1/2 rød paprika i terninger 1 ss korianderstilk, finhakket 1 ss persille, finhakket 1 ss hvitvinseddik 2 ss olivenolje salt og pepperSlik gjør du: 1. Bland sammen eddik og løk og la det stå og trekke i minst ti minutter. 2. Bland så i resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper. La salsaen helst stå over natta, men det er godt med en gang også!

- Det er mange muligheter med taco, så det er gøy å prøve å inspirere folk til å bruke litt mer tid på tilberedningen. Det er greit nok å bare åpne alle posene og boksene man får kjøpt på butikken, jeg gjør det selv av og til, men det smaker utrolig mye bedre med en hjemmelaget variant, mener Karla Siverts.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn