Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Klar for påskeferie? Det finnes fortsatt mange muligheter

Fortsatt ledig både i fjellet og i Syden. 

VÅRSOL I FJELLET: Påsken i år er sen, og har vi flaks, blir det drømmeforhold i fjellet. Og, det er ikke for sent å få plass. Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com
VÅRSOL I FJELLET: Påsken i år er sen, og har vi flaks, blir det drømmeforhold i fjellet. Og, det er ikke for sent å få plass. Terje Rakke/Nordic life - Visitnorway.com Vis mer

I år er det sen påske: Feriens første dag er for mange palmelørdag 8. april. 2. påskedag, og feriens siste dag, kommer dermed på 17. april.

Dette betyr at det er store muligheter for en solrik og varm påske – også i fjellet. De klassiske skistedene på hjemmebane vil yre av liv og røre, men det er også muligheter for deg som liker å vurdere solfaktor i sørlige strøk framfor hvilken farge du bør ha på skismøringen.

Her er ti forslag til hva du kan fylle påskeferie med.

Vakre Senja

April er som regel en utrolig vakker måned, med ypperlige forhold for både vinter- og havaktiviteter på Norges nest største øy. Fra Hamn er det kort vei både til toppturer og fjellskiterreng.

PRØV FISKELYKKEN: På Norges nest største øy, Senja, kan du prøve fiskelykken både i havet og på islagte vann i fjellet. Foto: Gaute Buvik
PRØV FISKELYKKEN: På Norges nest største øy, Senja, kan du prøve fiskelykken både i havet og på islagte vann i fjellet. Foto: Gaute Buvik Vis mer

Det er fine fiskemuligheter, både isfiske og fra båt på sjøen. Dessuten er det ypperlig å padle blant øyene i Bergsfjorden.

Hotellet Hamn i Senja har følgende påsketilbud fra 7. til 17. april: Stor suite for to personer inkl. frokost 1450 kroner per natt (tilbudet krever minst tre netter). Aktiviteter/guide bookes gjennom hotellet. (www.hamnisenja.no)

Ski og meditasjon i Åre

FINNE ROEN: Åre i Sverige byr på Igloo-meditasjon i påsken. Foto: Gösta Fries
FINNE ROEN: Åre i Sverige byr på Igloo-meditasjon i påsken. Foto: Gösta Fries Vis mer

I Sveriges vinterhovedstad går det heller ikke rolig for seg, selv i «Den stille uke». Foruten klassiske aktiviteter med ski eller brett på beina, kan dere bli med på snøscootertur, eller oppleve Åre fra oven svevende i en paraglider (trygt styrt av en instruktør).

For å roe ned er det bare å bli med på en meditasjonsøkt i Igloo Åre langfredag morgen.

Dobbeltrom i fire netter på Tott hotell koster fra ca. kroner 6100. Leiligheter fra kroner 1800 per natt. (www.visitare.com) / (www.skistar.com/are)

Full fart i Trysil

I Norges største destinasjon for vinteraktiviteter kommer det til å svinge for hele familien i påsken.

Her blir det artister både i og utenfor bakkene, maskoten Valle sørger for å underholde barna, mens det tradisjonen tro arrangeres kanskje verdens største afterski, nemlig Seterrock på Knettsetra torsdag til lørdag i påskeuka, med blant andre «Katastrofe» på plakaten påskeaften.

Fire netters overnatting og fire dagers skipass koster fra 3080 kroner per person ved Radisson Blu Mountain Resort. (www.skistar.com/trysil)

LUFTIG I TRYSIL: I Trysil kan du stå på ski i vårsola i påsken. Foto: Ola Matsson
LUFTIG I TRYSIL: I Trysil kan du stå på ski i vårsola i påsken. Foto: Ola Matsson Vis mer

Hygge i Hemsedal

Hemsedal er kjent for sitt store og allsidige skianlegg, men også på grunn av det yrende livet utenfor løypene.

I påskeuka når partyfaktoren klimaks, med en rekke arrangementer, og et afterski-program med grilling, dj-er og konserter.

Det blir aking fra toppen av fjellheisen, og ikke minst «Rally to the Valley» fra Totten 2 ned til fest på skistua og påskefest for barna.

Påskeferiepakke med overnatting, 3-dagers skipass fra kroner 1845 per pers i leilighet. (www.skistar.com/hemsedal)

Sjørøverpåske

I påsken våkner Dyreparken i Kristiansand til liv igjen etter vinterdvalen: Dyrepasserne vil holde flere dyrepresentasjoner, der dere lærer om dyrene og ser hvordan de aktiviseres.

PÅ VANNET: Påsken er startskuddet for aktivitetene i Dyreparken på Sørlandet. Ikke minst er det full fart I Abra Havn hvor kaptein Sabeltanns «Den Sorte Dame» ligger fortøyd. Foto: Dyreparken 
PÅ VANNET: Påsken er startskuddet for aktivitetene i Dyreparken på Sørlandet. Ikke minst er det full fart I Abra Havn hvor kaptein Sabeltanns «Den Sorte Dame» ligger fortøyd. Foto: Dyreparken  Vis mer

For egenaktivisering har Badelandet åpnet innendørsanlegget, og Kaptein Sabeltanns sjørøverlandsby Abra Havn holder åpent for landkrabber som vil overnatte.

Dyreparken har flere pakketilbud i påsken. Et eksempel er to overnattinger i Abra Havn og todagers billetter til Dyreparken og Badelandet fra kroner 1309 per person. (www.dyreparken.no)

Lek og lyd i Hafjell

SKI OG AFTERSKI: Hafjell utenfor Lillehammer lover fullt trøkk hele påsken. Foto:  Runar Larsen / Magasinet Reiselyst
SKI OG AFTERSKI: Hafjell utenfor Lillehammer lover fullt trøkk hele påsken. Foto:  Runar Larsen / Magasinet Reiselyst Vis mer

Her blir det tradisjonen tro velpreparerte løyper og afterskiprogram med trøkk på både Gaiastova og Hafjell Lodge.

P4s Vinterlyd-turné kommer til Hafjell med artister og aktiviteter langfredag og påskeaften. Samme dager arrangeres «Fanta Play Park», en lavterskel parkkonkurranse for ski- og brettkjørere.

Påskeaften får barna også i år sitt eget Lasse Kjus' barneskirenn.

Overnattingsplassene forsvinner kjapt. Hytte for fire personer i en uke koster fra kr 10325. (www.hafjell.no)

Voss for alle

SNØSIKKERT: Myrkdalen i Voss er en av Norges mest snøsikre skisteder. Foto: sverrehjornevik.com
SNØSIKKERT: Myrkdalen i Voss er en av Norges mest snøsikre skisteder. Foto: sverrehjornevik.com Vis mer

Vestlandets største skisenter, Myrkdalen i Voss, er et av de mest snøsikre stedene i Norge. Her blir det gruppetrening i alpint hver dag i påsken, for alle nivåer.

10-15-åringene kan bli triksemestere på jibbecamp, mens de minste kan delta i gratis barneskirenn.

Mest liv og røre blir det på påskeaften.

Myrkdalen Hotel koster fra kroner 2295 per natt for to personer i dobbeltrom, inkl. halvpensjon. (www.myrkdalen.no)

Hytte til hytte

Opplevelsen er større når den deles med flere! Dessuten er terskelen lavere for å komme seg ut på drømmeturen fra hytte til hytte om man blir med på en fellestur.

RONDANE: Den Norske Turistforening arrangerer en rekke turer i påsken, blant annet i Rondane. Foto: Terje Rakke / Norcic / Life          
RONDANE: Den Norske Turistforening arrangerer en rekke turer i påsken, blant annet i Rondane. Foto: Terje Rakke / Norcic / Life           Vis mer

Den Norske Turistforenings lokallag arrangerer en rekke turer i påsken, både dagsturer og de som går over flere dager.

Et eksempel er «Klassikeren i Rondane» fra 10. til 16. april, som går fra Hjerkinn til Nesset ved Ringebu. Fra kroner 6988 per person inkl. overnatting, måltider og guiding. (www.dnt.no)

Syden i siste liten

SOL OG VARME: Det er fortsatt restplasser tilgjengelig til varmere strøk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SOL OG VARME: Det er fortsatt restplasser tilgjengelig til varmere strøk. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Liker du Syden-sola bedre enn fjellsola? Sesongen har nå startet flere steder ved Middelhavet, og er et perfekt tidspunkt for fotturer og sykkelturer, uten at det blir for varmt.

Er strandliv det viktigste for deg, går det også charterfly til Kanariøyene.

Hos Solfaktor.no koster en uke ved Alcudia på Mallorca fra omlag 5000 kroner per person. (www.restplass.no)

Sykkel i Algarve

Mens andre går på ski fra hytte til hytte, kan du sykle fra hotell til hotell langs Algarvekysten.

Mens bagasjen din blir fraktet fra Albufeira, til Faro og Tavira og andre perler i løpet av en ukes tur. Turen går uten guide, men Merlot Reiser legger opp ruta og formidler sykkelleie, bagasjetransport og firestjerners overnattinger – med avgang så godt som hver eneste dag.

Pris fra kr 7000 per person. Fly kommer i tillegg. (www.merlot.no)

VÅREN PÅ TO HJUL: I Vakre Algarve kan du tilbringe påsken på sykkel. Foto: Merlot Reiser
VÅREN PÅ TO HJUL: I Vakre Algarve kan du tilbringe påsken på sykkel. Foto: Merlot Reiser Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media