NORSK SOMMER: Reker på brygga er en del av den norske sommeren for mange. Foto: NTB Scanpix
NORSK SOMMER: Reker på brygga er en del av den norske sommeren for mange. Foto: NTB ScanpixVis mer

Klar for rekesesongen? Her er de beste hvitvinene

Reker, sommer og sjø kan gjerne få følge av en lett, frisk hvitvin.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du alle Dagbladets vinanmeldelser!

Skalldyr er synonymt med sommer og sol på brygga. Selv om sesongen er på vinteren, er det sommerstid som er skalldyrenes høysesong for folk flest. Av skalldyrene er det uten tvil reker som er den store folkefavoritten. Dette enkle lille krepsdyret er med sin søtlige friske sjøsmak en sikker vinner i sommersola.

Reker nytes som regel naturell med enkelt tilbehør. Loff, sitron, majones og reker er en klassiker som alle setter pris på. Fedme fra majonesen og syre fra sitronen er perfekte følgesvenner til rekenes søtlige og salte smak og gir balanse smaksmessig.

Rekene kan også serveres som en del av en fiskegryte eller saus, men vinvalget vil da være basert på de andre ingrediensene som ofte har en mer sentral smaksrolle i retten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn