Klarer åtte timer uten stikkontakt

Designlekker og reisevennlig kraftplugg fra Asus.

MILJØVENNLIG: Asus hevder at  bambusen  og materialet brukt på forpakningen gjør maskinen litt mer miljøvennlig. FOTO: Nicholas Paulik, HjemmePC
MILJØVENNLIG: Asus hevder at bambusen og materialet brukt på forpakningen gjør maskinen litt mer miljøvennlig. FOTO: Nicholas Paulik, HjemmePCVis mer

Denne maskinen sikter mot å være bra til skrivebordsbruk, og samtidig ha veldig god batterilevetid.

Designet gjør den også hakket mer eksklusiv enn vi er vant med.

Den har DVD-brenner og tar dermed ikke opp konkurransen mot produkter som Acer TimelineX, men heller mot noen av de tynnere Acer Aspire-maskinene.

Bambus-design Når du ser over produktsidene til Asus U53JC vil du se at det er lagt mye fokus på det naturinspirerte bambusdesignet, fordi den er en del av U Series Bamboo Collection.

Flaten ved håndleddene og på lokket har naturmønster, og det kommer av at det er brukt ekte bambus i fremstillingen.

Områdene rundt tastaturet er i børstet aluminium.

Flatene er stort sett matte, og hele designet er et veldig godt avbrekk fra speilblanke plastflater som vi er så vant med fra andre bærbare.

En veldig fin ting Asus har gjort denne gangen er å feste klistremerkene fra Intel, Nvidia og Co. oppå plastfilmen som er på når maskinen er ny i esken.

På den måten river du av hele ruklet med en gang og slipper permanente flekker der merkene satt.


Lite støy Størrelsesmessig er maskinen litt over middels kompakt i forhold til andre 15,6-tommere.

Den er generelt å anse som veldig stillegående, og har et lydnivå som er tålbart selv under høy last.

PEN: Asus har fått til noe som ser svært pent ut, takket være den lekre brunfargen på bambusen. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC
PEN: Asus har fått til noe som ser svært pent ut, takket være den lekre brunfargen på bambusen. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC Vis mer

Vi lot den ligge i fanget, og merket at det stort sett bare er helt til venstre ved vifteutblåsningen den blir særlig varm.

Om du passer på å ikke ha låret helt ut mot venstre kant, skal det nok gå fint å ha den i fanget av og til.

Vi har lite å utsette på tastaturet. Musa er kanskje det største minuset ved denne maskinen.

Musa trekker ned Den har musetaster som er slik at det hele ser ut som én knapp, men med et fysisk skille på undersiden.

Resultatet er at det er unødvendig vondt å høyreklikke.

En annen ting er at museflaten er i samme materiale og tekstur som resten av flaten rundt håndleddet, og ikke har noen kant som skiller.

Ved vanlig bruk kan det derfor hende fingeren glir utenfor, spesielt siden du må trykke helt til venstre på venstre musetast for å gjøre dette komfortabelt.

Lavoppløst Vi skulle gjerne sett U53JC med høyere oppløsning enn 1366 x 768, men dette er dessverre standarden for maskiner med denne skjermstørrelsen.

Ellers er skjermen helt levelig.

Du får ikke noe proft bilde slik som med en IPS-skjerm, men farger, innsynsvinkel og lysstyrke fungerer bra til ordinær bruk.

Maskinen har det som trengs av porter, og som vanlig har Asus vært på hugget med USB 3.0.

BØRSTET: Aluminiumet synergerer veldig bra med resten av maskinen, og er prikken over I-en i designet. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC
BØRSTET: Aluminiumet synergerer veldig bra med resten av maskinen, og er prikken over I-en i designet. Foto: Nicholas Paulik, HjemmePC Vis mer

Distribusjonen av porter er noenlunde fornuftig, ved at for eksempel VGA-porten er plassert langt bak.

Drøyt batteri Det gjør at det går helt fint an å bruke mus på begge sider selv med mye koblet i. Mikrofonen og høyttalerne er gode nok til de tingene som ikke krever krystallklar og rik lyd, slik som stemmesamtaler.

U53JC skinner helt klart når det kommer til batterilevetid, og det er ganske spenstig at den klarer over åtte timer.

Dette er et godt eksempel på at det både går an å få god batterilevetid og mye kraft på samme maskin.

Mange Asus-programmer Asus har som vanlig pøst på med en «rik» programpakke.

Det er mange verktøy du antageligvis ikke har bruk for, eller kommer til å ha vansker med å finne ut hva gjør, men de spretter i det minste ikke opp i tide og utide.

Unntaket er Trends sikkerhetspakke, men den kan lett avinstalleres. U53JC finnes som 13,1- og 14,1-tommere også, i form av modellene U33JC og U43JC.

Det vi egentlig savner mest er varianter med høyere oppløsning, gjerne full-HD.

Dette er nemlig en maskin som er kraftig og fin å jobbe på, med unntak av at 1366 x 768 lett blir klaustrofobisk om man skal redigere bilder, programmere eller lignende.

Et litt nyere Nvidia-skjermkort hadde heller ikke skadet.

Konklusjon U53JC har et ganske stilig design takket være kombinasjonen av bambus og børstet aluminium.

Som med mange andre bærbare fra Asus har den gjort det svært bra i test, men det er noen ting ved den som hindrer den fra å klatre helt til topps.

Vi synes Asus U53JC er et godt kjøp om du ser etter en stilig maskin som både vil gi deg kraft på skrivebordet og lang batterilevetid på farten.

Les også:
Vi har testet supertelefonen LG Optimus X2
Hjernen i PC-en er en mobil
PC-test: Deilig, liten knøtt

Saken ble opprinnelig skrevet av HjemmePC for Klikk.no. Les her.