Klarer du å se hvilket italiensk monster dette er?

Se video og hør lyden av en av verdens grommeste biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sant'Agata Bolognese (Dagbladet): Lamborghini. Bare navnet får en bilentusiasts hjerte til å banke fortere. Bare det å se en framkaller svetteperler i panna. Det å høre en gir akutt gåsehud.

Lamborghini er historien om traktorprodusenten Ferruccio, som nektet å finne seg i at Ferrarien han endelig hadde fått råd til ikke holdt mål.

Enden på visa ble å bygge sine egne superbiler for å vise selveste Enzo Ferrari hvor skapet skulle stå.

Lamborghini 350GTV så dagens lys i 1963, den serieproduserte 350GT året etter. Men det var i 1965 Ferruccio Lamborghini kom på banen med sin første superbil.

Førstemann ut Miura hadde det som skulle bli den klassiske sportsbiloppskriften; en midtmontert V12-motor plassert bak føreren. Den regnes av mange som forløperen til de fleste av dagens superbiler.

Etter Miura kom blant annet Countach, Diablo og Murciélago. Alle verdenskjente superbiler forut for sin tid som har prydet veggene på mangt et gutterom de siste tiårene.

Når Murciélago ikke lenger var nok «up to date», var det ikke snakk om noen videreutvikling av den. Blanke ark og fargestifter ble hentet fram fra skuffen, og etter hvert stod den kliss nye Aventador klar på veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer