PUBLIKUMSVINNER: Noe for enhver smak på Matstreif i 2013. Arkivfoto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIX
PUBLIKUMSVINNER: Noe for enhver smak på Matstreif i 2013. Arkivfoto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB SCANPIXVis mer

Klart for årets største mathappening i Oslo

Matstreif utvides med egen avdeling for gatemat.

• Flere matsaker på db.no/mat
Det er bare å følge strømmen, så ender du midt i matfatet.

Oslos store matbegivenhet «Matstreif» kommer til å preget bybildet både på Rådhusplassen, Aker Brygge og Tjuvholmen til helga.

Dette er helgen du bør henge rundt i Oslo om du er opptatt av norsk mat- og drikkekultur.

Chili-Klaus Ikke hørt om Chili-Klaus? Gå inn på YouTube eller snakk med noen som så ham på Gladmat-festivalen i Stavanger tidligere i sommer.

Danske Chili-Klaus er i ferd med å bli et fenomen.

Fredag ettermiddag 11. september står han på scenen på Rådhusplassen i Oslo.

Er du blant dem som ikke liker det alt for sterkt? Prøv Chili-Klaus' smarte tepose-triks.

Bønder og street food Er du glad i lokal-mat og gjerne oppsøker Bondens marked, er dette helgen å ta fram handlenettet.

Nærmere 70 produsenter kommer til byen, mange av dem med økologiske varer.

AKTIVITETER: Matstreif har aktiviteter for matglade i alle aldre. Her hjelper kokk Daniel Rougé Madsen hjelper Silje Kristine Hagfors (11) (t.v.) og Luna Emilie Røvig Falsia (11) fra Drøbak som deltok i NM i MatpakkePakking. Matstreif er høstens store matfestival på Karl Johans gate, Universitetsplassen og i Spikersuppa fredag og i helgen. Arkivfoto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
AKTIVITETER: Matstreif har aktiviteter for matglade i alle aldre. Her hjelper kokk Daniel Rougé Madsen hjelper Silje Kristine Hagfors (11) (t.v.) og Luna Emilie Røvig Falsia (11) fra Drøbak som deltok i NM i MatpakkePakking. Matstreif er høstens store matfestival på Karl Johans gate, Universitetsplassen og i Spikersuppa fredag og i helgen. Arkivfoto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Vis mer

Fredag og lørdag står de på Rådhusplassen.
 
Søndag blir det norsk street food  eller gatemat, om du vil, på Aker Brygge og Tjuvholmen. Det er første gang matvognene rykker inn på Matstreif.

Hit kommer blant annet møte Anne på landet, Go'Grilla Food Truck, 4Gringos, L'único Street Food og Foodtrucknorge.

Østerskonkurranse Litt konkurranseånd er ikke å forakte, selv om vi snakker mat. På Matstreif skulle det være både NM i Sjømat og NM i Østersåpning.

NM i Sjømat går som planlagt, men forrige uke annonserte arrangørene at de avlyser NM i Østersåpning, melder Apéritif. Årsaken? En konkurrerende østersåpningkonkurranse, på samme tid.

I tillegg arrangerer Norsk Gardsost NM i lokalforedla mjølkeprodukt. Det vil også deles ut utmerkelser i ulike kategorier; årets unge sommelier, årets øl og årets amatørkokk.

Mattog Også i år inviterer Matstreif deg til å gå i tog i Oslo selv om det ikke er 17.mai.

Betal et par hundrelapper på forhånd. Ta beina fatt og la deg varte opp på fire ulike restauranter.

Vil du delta på grillkonkurranse en gang i framtida, men er nybegynner, kan du gå på grillkurs.

Her lærer du å bruke grillen optimalt, sommer som vinter. I så fall bør du hive deg rundt å melde deg på.

FOOD TRUCK: Anne Gravingen og Bendik Romstad, begge etablerte reklamefolk i byrået Kitchen står bak matvognen Anne på landet.  I helgen serverer de hjemmebakte sandwicher, kaker og kanelboller, saft og supper på råvarer de selv har sanket på Matstreif i Oslo. Foto: NTB SCANPIX
FOOD TRUCK: Anne Gravingen og Bendik Romstad, begge etablerte reklamefolk i byrået Kitchen står bak matvognen Anne på landet. I helgen serverer de hjemmebakte sandwicher, kaker og kanelboller, saft og supper på råvarer de selv har sanket på Matstreif i Oslo. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Enn så lenge, kan du tørrtrene litt med vår grillskole. I sommer delte grillmester Jan Ivar Nykvist sine beste tips med Dagbladet.nos lesere: Slik griller du som proffene.

Påmelding til alle arrangementer finner du på hjemmesiden til festivalen.

Flere matfestivaler i september