VIN FRA SØR: To glass newzealandsk vin står til utsikten fra vingården Mount Difficulty, som ligger i Central Otago. Dette er ett av stedene på
sørøya som utmerker seg med gode viner. Foto: Megan Eaves / Creative Commons
VIN FRA SØR: To glass newzealandsk vin står til utsikten fra vingården Mount Difficulty, som ligger i Central Otago. Dette er ett av stedene på sørøya som utmerker seg med gode viner. Foto: Megan Eaves / Creative CommonsVis mer

Klassiske druer, ny stil

To druetyper er stjernene som har satt New Zealand på kartet som vinland.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser.

New Zealand har de siste 10—15 årene virkelig etablert seg på det internasjonale vinmarkedet. Med egenartede varianter med masse karakter har landet skapt sin egen stil som har ført til at de nå er en seriøs aktør i vinverdenen.

Landet har et relativt kjølig klima, med store variasjoner på de to øyene som utgjør landet. Variasjon i klimaet gjør at det også er et relativt bredt utvalg av forskjellige druetyper. Både syrah, cabernet sauvignon og merlot er representert blant de røde, mens druetyper som chenin blanc, chardonnay og riesling er vanlige blant de hvite.

Av disse er det nok chardonnay og syrah som gjør seg best, og kan gi gode utgaver med tydelig karakter av både drue og voksested.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn