NYE UNIFORMER: Det kinesiske lavprisselskapet Spring Airlines tar nye hjelpemidler i bruk for å gjøre flyturen enda mer spenstig for sine passasjerer. Først ut er flyvertinner kledd ut som tjenestepiker, mens flyvertene og kapteinene skal gå kledd i butlerkostymer. Foto: SPRING AIRLINES
NYE UNIFORMER: Det kinesiske lavprisselskapet Spring Airlines tar nye hjelpemidler i bruk for å gjøre flyturen enda mer spenstig for sine passasjerer. Først ut er flyvertinner kledd ut som tjenestepiker, mens flyvertene og kapteinene skal gå kledd i butlerkostymer. Foto: SPRING AIRLINESVis mer

Kler ut de kabinansatte som tjenestefolk så du skal få det gøyere på turen

Sier ideen kommer fra de ansatte selv.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Det kinesiske lavprisselskapet Spring Airlines, med base i Shanghai, tar nye hjelpemidler i bruk for å gjøre flyturen enda mer spenstig for sine passasjerer.

På sin Facebook-side skriver selskapet at de for å få det litt mer morsomt om bord, skal ha ulike temaer under flyvningene framover. Først ut er flyvertinner kledd ut som tjenestepiker, mens flyvertene og kapteinene skal gå kledd i butlerkostymer.

Selskapet spør også om tips til andre temaer de kan ha om bord:

«Hva er favorittemaet du kunne tenke deg å se om bord på Spring Airlines? Skriv det i kommentarfeltet under, og vi skal gjør vårt beste for å la drømmen din bli virkelighet», skriver selskapet om reklamestuntet på Facebook.

Star Wars Kostymeforslagene har ikke latt vente på seg, og skolejenteuniformer, superhelter og skurker er foreslått. For ikke å glemme kabinansatte kledd ut som Star Wars-figurer.

Ikke alle er like fornøyde riktignok. En leser kommenterer: «Det må være en spøk. Å gjøre flypersonell til objekter må være den siste markedsstrategien dere ønsker å bruke. Jeg lurer på hva slags passasjerer dere har. Håper dere har kartlagt markedet godt før dette reklamestuntet.»

«Takk for tilbakemeldingen. Vi kommer aldri til å gjøre våre ansatte til objekter. Ideen kommer faktisk fra staben vår med kvalifisert kinesisk, japansk og thailandsk kabinpersonale», er svaret fra en representant for selskapet.

Kritiske røster har også spurt seg om sikkerheten blir satt til side når besetningen har korte kjoler, høye hæler og utslått hår.

Ifølge Shanghai Daily vil Spring Airlines være det første innenriksflyselskapet i Kina som har besetningsmedlemmer som er kledd på denne måten.

Flere tiltak En talsmann for Spring Airlines sier ifølge australske News.com at kampanjen bare er ett av flere tiltak som blir satt i gang for å gi et bedre tilbud til passasjerene.

Blant annet skal selskapet også få nye menyer og flere seter på businessklassen.

- Spring Airlines planlegger å lansere flere tema-flights for å tiltrekke seg passasjerer i år, og kabinansatte i tjenestepikekostymer er først ut, sier talsmannen.