<strong>POPULÆR STRAND:</strong> Playa de Palma, eller Arenal som stranda også er kjent som, er svært populær. Denne uka ble den stengt på grunn av forurensing. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR STRAND: Playa de Palma, eller Arenal som stranda også er kjent som, er svært populær. Denne uka ble den stengt på grunn av forurensing. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Badeferie

Kloakken flommet over - måtte stenge populære strender på Mallorca

Kraftig regn tok knekken på rørene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Turistsesongen begynner å gå mot slutten også på super-populære Mallorca, men fortsatt er det mange turister på øya.

De som befinner seg i Palma, må imidlertid avholde seg å bade på flere av byens populære strender. Tre av dem ble nemlig nylig stengt på grunn av altfor høye forekomster av kloakk - eller menneskelig avføring for å si det rett ut - i vannet.

Det melder The Olive Press, og en rekke andre medier.

Palma by sliter med et underdimensjonert avløpssystem, og det er langt fra første gang dette skjer når regnet en sjelden gang høljer ned over badebyen.

Det gjorde nettopp det 18. september. Det regnet så kraftig at rørene ikke klarte å ta unna kloakken som i stedet flommet over og rant ut i Middelhavet.

Helsemyndighetene stengte da strendene Can Pere Antoni, Ciutat Jordi og Playa de Palma for bading da de mente helserisikoen ved å få i seg det forurensede vannet var for stor.

Det er for øvrig fjerde gang bare i år dette skjer på Can Pere Antoni.

Men, det skal bli bedring. De lokale styresmaktene har gått inn for å øke kapasiteten på kloakksystemet. Prisen på dette er beregnet til 80 millioner euro, snaut 800 millioner kroner.

Det er ikke kjent hvor lenge de røde flaggene vil vaie på strendene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer